Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Katwijk - IJsselmeervogels

Regerend landskampioen Katwijk is de volgende te nemen horde in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Met Katwijk sluiten we een serie van drie topploegen als tegenstanders af.

De nummer twee van de Jack’s League is dit kalenderjaar goed bezig. Er werd namelijk nog geen punt verloren. Achtereenvolgens Noordwijk (2-1), Scheveningen (1-3), Quick Boys (3-0), OFC Oostzaan (1-3), AFC (3-1) en vorige week De Treffers (2-3) gingen aan de zegekar.
Waar Katwijk in de winterstop nog op de zesde plek stond met een achterstand op koploper AFC van tien punten is dit gat nu bijna gedicht. Twee punten is momenteel de achterstand, dus de jacht op de zevende landstitel is volledig ingezet. Concurrentie is er vanuit Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg. Beide clubs staan één punt achter Katwijk.

Hoe anders is het bij De Vogels. De achtste landstitel gaat er dit seizoen sowieso niet komen. En of het mogelijk is om volgend seizoen voor de hoofprijs te gaan is nog maar de vraag. Positief punt is dat afgelopen zaterdag ‘angstgegner’ HHC Hardenberg werd verslagen en er eindelijk weer eens een driepunter genoteerd kon worden.
Concurrent Scheveningen schreef ook drie punten bij. Tegen FC Lisse werd met 2-0 gewonnen. Hierdoor bleef het gat vijf punten. Sv T.E.C. ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Rijnsburgse Boys. De club uit Tiel heeft een voorsprong op De Vogels van vier punten.

Scheveningen gaat zaterdag op bezoek bij Spakenburg. Sv T.E.C. krijgt tot het eind van het seizoen de tegenstander die IJsselmeervogels de zaterdag ervoor gehad heeft. Als IJsselmeervogels thuis speelt, speelt sv T.E.C. de week erna uit en andersom. Zaterdag gaat de reis voor TEC dus naar Hardenberg. De enige uitzondering hierop is de inhaalwedstrijd van sv T.E.C., volgende week zaterdag, thuis tegen OFC Oostzaan.


Thuis tegen Katwijk werd het 0-0

De wedstrijd bij Katwijk wordt een speciale voor Marouane Afaker, Kevin Sterling en Steven Sánchez Angulo. Marouane Afaker maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor De Vogels en kwam in het seizoen 2019/20 in actie voor de Katwijkers. Dit seizoen werd na 24 duels afgebroken in verband met de coronapandemie. Katwijk stond op dat moment op de eerste plaats.
Een paar jaar eerder speelde ook Kevin Sterling op De Krom in Katwijk. Dit waren de seizoenen 2014/15 en 2015/16.
De derde Vogel die voor Katwijk is uitgekomen is Steven Sánchez Angulo. Hij speelde het langst van de drie in het oranje shirt. Vanaf de zomer van 2015 tot en met die van 2021 stond hij in Katwijk onder contract waarna hij overkwam naar De Westmaat. Bij Katwijk werd hij kampioen in het seizoen 2017/18.

Aan de kant van Katwijk komen we Ahmed el Azzouti tegen. De 32-jarige goaltjesdief kwam in 2019 van Kozakken Boys naar De Vogels. In twee seizoenen (die beide werden afgebroken door Corona) speelde hij 29 duels in het rood-wit. Hij vond twintig keer het net. De spits kwam driemaal voor IJsselmeervogels uit in de KNVB Beker. Hierin maakte hij twee goals.
De afgelopen wedstrijden startte El Azzouti vanaf de reservebank. Met 12 doelpunten staat hij momenteel op de zesde plaats op de topscoorderslijst van de Tweede divisie.

Twee spelers van De Vogels zien we zaterdag in ieder geval niet tussen de lijnen. Aanvoerder Wessel Boer en middenvelder Mike van de Laar kregen afgelopen zaterdag de vijfde gele prent van het seizoen en zullen de wedstrijd tegen Katwijk dus aan zich voorbij moeten laten gaan.

Als scheidsrechter is Thomas Hardeman aangesteld. Hij zal worden geassisteerd door de heren Jeroen van der Waaij en David Kloekke. Vierde official is de heer Martin Wever.

Omdat onze vaste Twitteraar zaterdag niet van de partij is zal ons Twitterverslag er iets anders uitzien dan normaal. Uiteraard zal er wel verslag gedaan worden en raden we ook van harte aan om ons Twitteraccount te volgen. Via 93.1 FM is Radio M is de wedstrijd ook weer te beluisteren. Uiteraard kan dit ook online via de website van RTV Utrecht.
natuuurlijk is het ook mogelijk om naar Katwijk aan Zee af te reizen en de wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. De routebeschrijving naar sportpark De Krom is hier te vinden.

Een fijne wedstrijd en tot zaterdag in Katwijk!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen