Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Kom vrienden en supporters!

Na de zware start van de tweede seizoenshelft voor het team van interim-trainers Weggemans en Hilbers wacht aanstaande zaterdag de eerste cruciale wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud.  

Matige reeks

Excelsior Maassluis is de tegenstander en staat momenteel 12e. De laatste keer dat de ploeg van trainer Dogan Corneille het zoet der overwinning genoot, was alweer op 29 oktober 2022. Regerend kampioen Katwijk werd toen met 3-2 verslagen. Sindsdien volgden vijf nederlagen en drie gelijke spelen voor de Tricolores. Het meest in het oog springende resultaat is daarbij de 7-2-nederlaag tegen Quick Boys, waarin toekomstig Vogel El Kachati maar liefst vier keer doel trof. 

Na de winterstop leek de Maassluize formatie met twee punten uit twee duels te starten. Eerst werd in Groesbeek gelijkgespeeld tegen De Treffers en afgelopen zaterdag leek op het eigen Sportpark Dijkpolder met 0-0 gelijk gespeeld te worden tegen FC Lisse. Dat was echter buiten Enzo Stroo gerekend, die namens de Lissenaren in de dying seconds de ploeg van Corneille van een punt beroofde.

Corneille

Met Dogan Corneille is direct een van de personen genoemd voor wie het duel op de Westmaat een bijzonder tintje zal hebben. Allereerst omdat zijn laatste termijn bij de club er een was waar hij weinig goede herinneringen aan over zal houden. De 48-jarige Venlonaar werd in de zomer van 2014 aangesteld als hoofdtrainer om begin september alweer te worden weggezonden. Veel warmere gevoelens bereiken de Rooie harten als wordt teruggedacht aan zijn periode als speler bij de Rooien. In twee jaar bracht hij de Vogels vijf kampioenschappen. Uitgerekend ook in de periode waarin hij zijn broer Glenn Corneille verloor bij een noodlottig ongeval, waar destijds ook bij de club nog bij werd stilgestaan. 

In Pieter Langedijk treffen we zaterdag een andere oud-Vogel, die vorig jaar nog op De Westmaat onder contract stond. In de geplaagde selectie kwam de linksbuiten in competitieverband nooit echt uit de verf, maar dat er talent schuilt in de 28-jarige aanvaller bewijst de geboren Maassluizenaar dit seizoen. Met maar liefst 12 treffers, waarvan twee tegen IJsselmeervogels eerder dit seizoen, is hij clubtopscorer en bovendien verantwoordelijk voor bijna de halve productie (27 goals). 

Dan IJsselmeervogels. De recordkampioen ziet zich momenteel terug op een pijnlijke 16de plaats die zou leiden tot duels om promotie/degradatie, waarbij twee teams uit Jack's League de strijd aan gaan met de periodekampioenen van de twee Derde divisies. Inzet: één plek in Jack's League, aangezien de twee kampioenen promoveren.

Hoop

IJsselmeervogels mag ondanks de twee nederlagen na de winterstop tegen hoogvliegers AFC en De Treffers hoop putten uit het vertoonde spel tegen De Treffers. Met een minimale nederlaag en voldoende kansen op een beter resultaat lijken Weggemans en Hilbers een manier gevonden te hebben om de door een karrenvracht zand verstoorde motor weer draaiende te krijgen. Met een 5-3-2-formatie wordt geleund op meer defensieve stabiliteit en daarnaast gebruik gemaakt van de kracht van wingback Daniël van Son en Bradley Martis. Laatstgenoemde keert zaterdag terug van zijn schorsing en ook Morad el Haddouti keerde deze week na zijn Zweedse proefstage weer terug in de selectie. Voor Kevin Sterling, die deze week individueel traint, komt het duel waarschijnlijk nog te vroeg. Marouane Afaker deed dat vorige week al, dus voor hem is die kans groter. 

Dat het vertrouwen echter broos is, blijkt op dit moment bij elke tegentreffer. Het lijkt een kaakslag die harder voelt door de plek op de ranglijst waar we nu staan. Ook elk pijntje doet net iets meer zeer, getuige ook de nog niet geheel lege blessurebank bij de Rooien. Waar vertrouwen broos is, is de support van onze trouwe aanhang het beste devies. Hoewel de ploeg negentig minuten lang luidkeels en positief blijven steunen bij elke tegenslag moeilijker wordt, kan dat wel eens de sleutel zijn tot de ommekeer dit seizoen. En voor het broze vertrouwen is een overwinning het beste medicijn. Zodoende de afsluiting met een passage uit ons officiële clublied:

Komt, vrienden en supporters

Laat klinken: één-twee-hup!

Wij willen ons gaan scharen

Bij deze voetbalclub,

Wiens spelers altijd spelen,

In alles fier en vrij.

Die voetbalclub mag heten,

De club van VVIJ.

Tot zaterdag aan de zijlijn. Hup NAS! 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

31
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine

14
apr
Schoolvoetbaltoernooi 2023

Schoolvoetbaltoernooi 2023
Westmaat

17
mei
Nacht van NAS

Nacht van NAS
De Westmaat

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen