Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Nieuwe maand, nieuwe kansen voor IJsselmeervogels

Terwijl in diverse huiskamers het Sinterklaasfeest gevierd zal gaan worden, mag de hoofdmacht van IJsselmeervogels zaterdag afreizen naar Veenendaal voor de competitiewedstrijd tegen DOVO. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten kan na vier wedstrijden zonder overwinning (!) wel weer eens een onvervalste driepunter gebruiken.

IJsselmeervogels zal naar verwachting maar wat blij zijn dat de maand november achter de rug is. Na het gelijkspel tegen plaatsgenoot Eemdijk (2-2) volgden immers nederlagen bij HSC '21 (2-1) en Rijnvogels (3-0) en de remise van afgelopen zaterdag tegen Urk (1-1). Saillant detail: vorig jaar werd in deze zogeheten slachtmaand slechts één punt gepakt: de 1-1 bij buurman Spakenburg werd gevolgd door nederlagen tegen Jong FC Volendam (0-1), Noordwijk (2-0) en Scheveningen (1-5).

Maar ook nu geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Of beter gezegd: nieuwe maand, nieuwe kansen. Karsten, die na zijn recente contractverlenging tot de zomer van 2025 vastligt bij IJsselmeervogels, liet zaterdag na het ietwat teleurstellende resultaat tegen Urk weten dat het spel al een stuk beter was dan in de week daarvoor bij Rijnvogels en voegde daaraan toe: “Als we dit nou iedere week kunnen brengen én we gaan het ook nog eens combineren met een iets hoger rendement in de voorhoede, ziet het er allemaal nog niet zo gek uit.”

Karsten zag dat ‘zijn’ IJsselmeervogels tegen zijn oude ploeg Urk inderdaad vrij aardig voor de dag kwam. De rooien voetbalden flink wat mogelijkheden bij elkaar, maar Junior van der Velden wist als enige het scorebord in werking te zetten. In de eerste helft slaagden Robin Eindhoven, Dennis Knuiman en Jesse Schuurman er niet in Urk-goalie Richard Strijker te passeren en in de tweede helft bleek Marouane Afaker tot twee keer toe het vizier niet op scherp te hebben staan. Van der Velden dacht in het tweede bedrijf even zijn tweede treffer aan te kunnen tekenen, maar ditmaal werd zijn kopbal door ploeggenoot Eindhoven van de lijn gehaald. Kasten wond er na afloop dan ook geen doekjes om: “Je moet jezelf wel gaan belonen, want je kunt niet iedere week ongestraft zeven of acht kansen missen.”

De laatste competitiezege van IJsselmeervogels dateert van 28 oktober:
1-2 bij DVS '33.

Door het nieuwe puntenverlies zag IJsselmeervogels koploper Harkemase Boys het gat vergroten naar vijf punten. Wetende dat de Friezen komende zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen subtopper Sparta Nijkerk moeten spelen, kan IJsselmeervogels bij DOVO misschien meteen alweer goede zaken doen. Want de rood-witte formatie uit Veenendaal (Door Ons Vrienden Opgericht) is ‘slechts’ de nummer twaalf van de Derde Divisie A.

Dat wil echter niet zeggen dat IJsselmeervogels zaterdag zomaar de overwinning op zou kunnen gaan halen. Na de 0-1-thuisnederlaag in de openingswedstrijd tegen HSC ’21 heeft DOVO op eigen veld niet meer verloren. ODIN ’59 (2-0), Staphorst (3-0), RKAV Volendam (2-1), Hoogeveen (3-1) én DVS ’33 (2-0) werden getrakteerd op een nederlaag en alleen Hercules (2-2) slaagde er nog in niet met lege handen naar huis te gaan. DOVO pakte in de eerste veertien wedstrijden van het seizoen dan wel slechts negentien punten, maar het verschil tussen thuiswedstrijden (zestien punten) en uitwedstrijden (drie punten) is wel heel groot. ‘Op verplaatsing’ werd enkel drie keer gelijkgespeeld, waarvan de 1-1 bij Eemdijk van afgelopen zaterdag bij de Spakenburgse voetbalvolgers wellicht nog het meest helder voor de geest staat.

In het verleden maakten DOVO en IJsselmeervogels jarenlang de dienst uit in het zaterdagamateurvoetbal - IJsselmeervogels won zestien onderlinge ontmoetingen en DOVO moet het voorlopig doen met twaalf overwinningen in competitieverband - en door de geringe geografische afstand (minder dan 45 kilometer) zijn er wat meer recentelijk ook nog diverse onderlinge oefenwedstrijden afgewerkt. De laatste was begin augustus: in de strijd om de Harry Hamstra Cup werd doelpuntloos gelijkgespeeld.

Supporters die met eigen ogen willen zien of het IJsselmeervogels zaterdag wel lukt DOVO pootje te lichten, zijn vanaf 14.30 uur welkom op het Veenendaalse Sportpark Panhuis, waar scheidsrechter Thom Winkel - hij zal worden geassisteerd door Wouter Linders en Murat Yanat - dan de wedstrijd in gang zal zetten. Lukt het niet hierbij aanwezig te zijn, dan kan het duel worden gevolgd via een live verslag op X en via Radio IJsselmeervogels.

Vanuit DOVO wordt aangeraden alvast online tickets aan te schaffen mocht je naar Veenendaal afreizen. In dit artikel is te lezen hoe dit werkt.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Bart Bos

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen