Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Noordwijk - IJsselmeervogels

IJsselmeervogels is nog altijd op zoek naar de eerste officiële overwinning in het jaar 2021. Uiteraard vertekent dit gigantisch omdat er door de coronapandemie pas 2 wedstrijden zijn gespeeld, maar gewonnen werd er dus nog niet. Zaterdag zal dit dan in en tegen Noordwijk moeten gebeuren.

Bij vv Noordwijk hadden ze ongeveer dezelfde openingsallinea kunnen gebruiken als hierboven want ook in Noordwijk werd nog niet gewonnen. Sterker nog, de eerste twee wedstrijden in de Jack’s League gingen verloren. Allereerst was Koninklijke HFC met 0-1 te sterk en afgelopen zaterdag werd er met 3-1 verloren in Tiel van sv T.E.C..

Vorig seizoen werd de competitie zoals gezegd afgebroken na speelronde 6. IJsselmeervogels en Noordwijk speelden tot dan vijf competitiewedstrijden. De Vogels waren redelijk onderweg met een vijfde plaats, drie punten achter ASWH, Spakenburg en Quick Boys, met een wedstrijd minder gespeeld.
Noordwijk wist in vijf duels nog niet te winnen en was terug te vinden op de één-na-laatste plaats, één punt boven De Treffers.

Voor de laatste overwinning moeten we dus terug naar het seizoen 2019/20. Twee speeldagen voordat ook deze competitie werd afgebroken, toevalligerwijs stond toen ook de wedstrijd Noordwijk – IJsselmeervogels op het programma, wist Noordwijk op de 15e van februari met 0-1 te winnen bij Excelsior Maassluis.

Danny van den Meiracker besliste de vorige ontmoeting

Omdat ook vorig seizoen de twee duels tussen de Noordwijkers en de Spakenburgers niet doorgingen moeten we terug naar het seizoen 2019/20 voor de laatste onderlinge ontmoeting. Op De Westmaat won IJsselmeervogels met 4-2. Met een 3-0 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Vogels, maar Noordwijk was na een goed kwartier helemaal terug in de wedstrijd door twee keer te scoren. Een gelijkmaker kwam er niet en in blessuretijd maakte Danny van den Meiracker er met de vierde Vogelstreffer een eind aan.

De wedstrijd Noordwijk – IJsselmeervogels vangt om 14:30 uur aan, maar misschien is het verstandig om deze zaterdag iets eerder van huis weg te gaan. In Zandvoort is namelijk de Grand Prix van Nederland aankomend weekend. Zaterdag om 15:00 uur is de kwalificatie en er wordt drukte richting het westen van het land verwacht.

De wedstrijd staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort. Hij wordt hierbij geassisteerd door mevrouw Nicolet Bakker en de heer Gijs van Hout. Marijn Pijnenburg is aangesteld als vierde official.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via