Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Noordwijk - IJsselmeervogels

IJsselmeervogels verloor zaterdag van Jong FC Volendam met 0-1 en heeft wat goed te maken. Dit kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen vv Noordwijk.

Noordwijk draait met 21 punten uit 14 wedstrijden een prima seizoen in de subtop. Het team van trainer Kees Zethof staat op de 7e positie. Wel moet gezegd worden dat er de afgelopen twee wedstrijden werd verloren en hierdoor de aansluiting met de top (bestaande uit zes teams die op 4 punten van elkaar staan) er niet meer is. Rijnsburgse Boys (6e) heeft inmiddels een voorsprong van 5 punten.

IJsselmeervogels liet afgeslopen zaterdag kostbare punten liggen op de eigen Westmaat. Tegen Jong FC Volendam werd een zwakke partij op de mat gelegd en werd met 0-1 verloren. Hierdoor verzuimde het team van Gert Peter de Gunst naar de top van het rechterrijtje te klimmen en is het dringen geblazen in zo goed als het gehele rechterrijtje. ‘Koploper’ Jong Sparta staat op 17 punten. Een groepje met Kozakken Boys, Scheveningen (onze tegenstander van volgende week), Jong Volendam en IJsselmeervogels staan 3 punten lager. Sv T.E.C. (9) en OFC Oostzaan (5) sluiten de rij.


Vorig seizoen werd tweemaal verloren

Vorig seizoen verloor IJsselmeervogels tweemaal van Noordwijk. Net als deze editie was de eerste wedstrijd in Noordwijk. De thuisclub won met 3-2. Via Steven Sánchez Angulo kwamen we nog wel op voorsprong. Net voor en na rust gaf Noordwijk twee gevoelige tikken via Youri de Winter en Stef van der Zalm. Marc de Kruijs zette de club uit de badplaats op een 3-1 voorsprong. Rydell Poepon deed in blessuretijd nog wel iets terug, maar de aansluitingstreffer was te laat.
Later in het seizoen won Noordwijk opnieuw van De Vogels. Ditmaal werd het 1-2. Via Emiel Wendt kwamen de gasten op voorsprong. Na rust kwam IJsselmeervogels nog wel langszij via Steven Sánchez Angulo, maar nadat Mike van de Laar met rood van het veld gestuurd werd profiteerde Emiel Wendt van verdedigend geklungel en scoorde de 1-2.

Noordwijk eindigde vorig seizoen op de plek waar het nu ook staat. 7e. Ook IJsselmeervogels eindigde op de plek waar het op dit moment staat. 13e. Het grote verschil is dat er nu nog 20 wedstrijden te spelen zijn. Te beginnen zaterdag dus, in Noordwijk.

Om het duel te volgen kunt u afreizen naar Noordwijk. Via deze link zijn entreekaarten te koop. Dit wordt aangeraden om teleurstelling bij de kassa te voorkomen. Bent u niet in de gelegenheid om naar de kust af te reizen kunt u de radio aanzetten op Radio M (of dit beluisteren via de website van RTV Utrecht. Ook kunt u terecht op ons Twitteraccount. Hier zal een live verslag volgen.

De scheidsrechter van dienst is Daan Schaper uit Dokkum. Hij wordt geassisteerd door de heren Robert Bruining en Michiel Tramper. John Kraak is aangesteld als vierde official.
Scheidsrechter Schaper laat om 14:30 uur aftrappen op sportpark Duinwetering.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen