Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing OFC Oostzaan - IJsselmeervogels

Na de nederlaag in Katwijk bij Quick Boys, krijgt IJsselmeervogels aanstaande zaterdag bij OFC Oostzaan de kans om weer aan te haken bij de ruime middenmoot in de Jack's League. Lukt dit niet dan zal het kerstdiner met een wrange bijsmaak opgezocht worden bij veel rooien. Aangezien tegenstander OFC met een reistijd van +/- 40 minuten geen grote reis is, roepen wij een ieder dan ook op het eerste elftal massaal te steunen in deze cruciale laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar.

Hekkensluiter OFC Oostzaan is debutant in de Jack's League dit jaar. Dat het debuutjaar er eentje is die niet eenvoudig is, liet OFC de eerste maanden van de competitie zien. Toch lijkt er de laatste weken een behoorlijke vooruitgang te zien te zijn bij de geel zwarten. De laatste drie wedstrijden leverden vijf punten op. Die punten werden onder meer behaald tegen topploegen als AFC en De Treffers. Het toont aan dat de ploeg uit Oostzaan niet te onderschatten is.

Dat het geen eenvoudige middag zal worden voor IJsselmeervogels kunnen we ook al vaststellen als we terugkijken op het heenduel in de competitie. Toen het nog zomers warm was in het land op de eerste speeldag van het seizoen en IJsselmeervogels na een goede voorbereiding aan de start verscheen, bleek OFC een lastige tegenstander te zijn. Het duel werd wel gewonnen met 3-2, maar daar was ook alles mee gezegd. Nadat Kai Heerings al vlot de openingstreffer op het bord zette, was het OFC dat niet liet zien last van plankenkoorts op het hoogste amateurniveau te hebben. Nog geen kwartier later stond het namelijk voor. Twee doelpunten van Steven Sanchez Angulo zorgde toch voor blijde gezichten op de Westmaat en de eerste driepunter van het seizoen.

In de openingswedstrijd scoorde Steven Sánchez Angulo tweemaal

Het vervolg van de competitie is bekend. De zwakste start uit de clubgeschiedenis, gevolgd door een goede serie van vijf wedstrijden, en weer een zwakke serie kostten trainer Gert Peter de Gunst de kop. Opvolger Michael Weggemans kon het tij op Nieuw Zuid nog niet keren, maar zal gebrand zijn om het kalenderjaar 2022 goed af te sluiten.

Bij OFC zal het voor de rooie aanhang vooral uitkijken zijn naar Niels Butter. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord en AZ is bezig aan een sterk seizoen en weet namens de hekkensluiter ook nog regelmatig het doel te vinden. Dit viel ook de technische commissie van IJsselmeervogels op en vanaf komende zomer zal Butter het rood witte shirt van IJsselmeervogels gaan dragen.

Het belangrijke duel van a.s. zaterdag zal om 14.30 uur in gang gezet worden door scheidsrechter W.H. Kuijntjes. Hij zal geassisteerd worden door de heren F. Winter en M. van Mun. Vierde official is dhr. R. Meilink.

Mocht je toch de korte reis naar Oostzaan niet maken (bij twijfel, gewoon doen!), kan je de wedstrijd beluisteren via Radio M op 93.1 FM of de website van RTV Utrecht of via het live verslag via onze Twitterpagina.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Veilingavond

Veilingavond
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen