Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Quick Boys - IJsselmeervogels

Het zou een mooie zaterdagmiddag moeten worden op het schitterende sportpark Nieuw Zuid in Katwijk. Winderig en 2000 toeschouwers die de gedeelde nummers 3 aan het werk zien in de Tweede divisie.

Maar zoals bekend zouden er eerst alleen thuisfans aanwezig zijn. Pakweg een duizend man, maar sinds dinsdag is dat helaas ook niet meer mogelijk en dus zal het duel plaatsvinden in het decor van een leeg stadion.
Of het werkelijk leeg blijft in de duinen dat is een vraag die we zaterdag pas kunnen beantwoorden maar ook daar zal men in Katwijk-Zuid maatregelen voor hebben genomen.

Afgelopen zaterdag ontsnapte de ploeg van Berry Smit op wonderlijke wijze aan puntenverlies. nadat De Vogels met 0-3 achter waren gekomen was het Ahmed el Azzouti die persoonlijk de stand gelijktrok voordat, een minuut voor tijd, de ingevallen Mike van den Ban de rode zijde van Ee Westmaat liet ontploffen (lees: klappen).

Quick Boys pakte ook drie punten en deed dat op Het Kasteel in Rotterdam door met 0-1 te winnen van Jong Sparta. Beide ploegen hebben dus 9 punten uit 4 duels en daar zullen ze bij de blauw-witten tevreden mee zijn. Thuis zullen de Katwijkers voor de winst willen gaan om zo in het spoor van koploper AFC te blijven.

De ploeg van trainer Edwin Grunholz verloor net als IJsselmeervogels zijn enige wedstrijd met duidelijke cijfers. Waar De Vogels met 4-1 onderuit gingen in Werkendam, kreeg Quick Boys les op Goed Genoeg in Amsterdam; uitslag 5-1. Er werd wel gewonnen van GVVV en HFC en dus kan men met goede voor zaterdagmiddag spreken van een topper.

Nieuw in de selectie van Quick Boys zijn niet de minsten. Nick Runderkamp (FC Volendam) Fernando Lewis (Willem II), Enzoo Stroo (Top Oss) kwamen de Nieuw Zuidbewoners versterken. Daar tegenover vetrokken onder andere Martin van Eeuwijk, Kevin Jansen en Dennis Kaars.

Ijsselmeervogels zal hopelijk gewaarschuwd zijn na de zwakke eerste helft van afgelopen zaterdag en wie er aan aftrap verschijnen is elke week weer een verrassing. Dit moet elke speler dit seizoen scherp houden.

Vorig seizoen leek het lang 1-0 te blijven voor de thuisploeg maar het was Robbert Olijfveld die vlak voor tijd de 1-1 maakte. Helaas voor de rooie fans viel diep in blessuretijd alsnog de 2-1 en bleven de punten op Nieuw Zuid. Dat scenario zullen De Vogels willen voorkomen maar vooraf is er voor dit duel eigenlijk geen scenario te schrijven.

De wedstrijd Quick Boys - IJsselmeervogels wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. De aanvangstijd is daarom vervroegd naar 14:00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent het duel op TV te volgen is IJsselmeervogels Media er voor u bij op (bijvoorbeeld) de smartphone met een live verslag via ons Twitterkanaal. Ook is het duel te volgen via een radioverslag van Radio M Utrecht.

Alvast veel kijk en/of luisterplezier.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Online - Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen