Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Scheveningen - IJsselmeervogels

Na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Katwijk en een week voorafgaand aan de derby der derby’s gaat IJsselmeervogels op bezoek in Scheveningen.

De ‘Schollekoppen’ staan met tien punten uit elf wedstrijden drie punten onder De Vogels op de veertiende positie. Na een sterke start (overwinningen op HHC Hardenberg (0-1) en tegen Spakenburg (2-1)) begon het verval. In de resterende negen duels werd namelijk niet meer gewonnen door het team van trainer John Blok. Slechts driemaal werd nog een puntje gepakt, tegen respectievelijk Jong Sparta, Noordwijk en Koninklijke HFC. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 verloren bij Quick Boys.

Zoals bekend moest IJsselmeervogels met diezelfde cijfers zijn meerdere bekennen aan koploper Katwijk. Zodoende staan De Vogels nog altijd in de onderste regionen van de Jack’s League. Het gat met de gevarenzone (de nummers 15 (ASWH), 16 (Kozakken Boys) en 17 (Spakenburg) hebben allen 9 punten) bedraagt slechts 4 punten. Een overwinning zou dus wat lucht kunnen geven en ook een klein sprongetje op de ranglijst is hierbij niet uitgesloten aangezien HHC Hardenberg (15 punten) Excelsior Maassluis (16 punten) ontvangt.

Om spelers die niet veel aan spelen toe komen en om spelers die terugkomen van een blessure aan minuten te laten komen werd dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Derdedivisionist VVOG ingepast. Dit nuttige oefenduel werd met 4-1 gewonnen.

Maikel de Harder maakte er 3 in de enige onderlinge puntendeling

Het onderlinge resultaat tussen Scheveningen en IJsselmeervogels toont niet veel verschil. Vanaf de invoering van de Landelijke Eerste klasse in 1970 werden de degens 17x gekruist. Eenmaal werd er gelijkgespeeld (3-3 thuis in 2012, met een hattrick van Maikel de Harder). De landskampioen van 1996 trok 7x aan het langste eind en De Vogels gingen er 9x met de overwinning vandoor. Saillant detail is dat de laatste vijf onderlinge duels allemaal gewonnen werden door IJsselmeervogels.

Zaterdag zal dus gaan blijken of deze reeks uitgebreid wordt tot zes. Hiervoor zal uiteraard de focus op deze wedstrijd moeten liggen en zullen De Vogels nog niet te veel met de koppies bij de komende derby moeten zijn. Aan trainer Gert Peter de Gunst de schone taak dit voor elkaar te krijgen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel. Hij wordt geassisteerd door de heer Co de Smalen. De tweede assistent is op dit moment nog niet bekend. De heer Gijs Stevens is aangesteld als vierde official. Op sportpark Houtrust wordt om 14:30 uur afgetrapt. De route naar Scheveningen is hier te vinden.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
dec
Kerstborrel

Kerstborrel
Clubhuis

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen