Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Scheveningen - IJsselmeervogels

Mocht IJsselmeervogels de nacompetitie nog willen ontlopen moet er sowieso gewonnen worden bij Scheveningen (en uiteraard de laatste thuiswedstrijd tegen Quick Boys). Ook zal sv T.E.C. tweemaal moeten verliezen en mag Excelsior Maassluis maximaal nog één punt pakken. Rekenkundig is dit dus nog mogelijk, maar erg realistisch is het natuurlijk niet.

Sv T.E.C. neemt het zaterdagmiddag op in Noordwijk tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Excelsior Maassluis krijgt Jong Sparta op bezoek. In de seizoensafsluiter krijgt sv T.E.C. Scheveningen op bezoek en gaat Excelsior Maassluis naar de hoofdstad om de (op dit moment) koploper AFC te ontmoeten.
De kans op directe handhaving is dus erg klein, maar zolang er nog een heel klein kansje is zullen we er voor moeten blijven gaan. Mocht het dan niet gelukt zijn kunnen we in ieder geval in goede vorm richting nacompetitie.

Doordat Scheveningen drie punten voor staat op TEC en vier op Excelsior Maassluis is onze komende tegenstander ook nog niet veilig. De ploeg van John Blok, die pas geleden zijn contract verlengde en het komende seizoen zijn 20e seizoen als hoofdtrainer van Scheveningen ingaat, zal er dus alles aan doen de huid zo duur mogelijk te voorkopen.

Na vijf overwinningen ging het half april helemaal mis voor Scheveningen. Thuis tegen Quick Boys werd maar liefst met 0-5 verloren. Hierna volgde een gelijkspel bij OFC (1-1). Een nederlaag bij AFC (0-2). Afgelopen zaterdag werd knap gelijkgespeeld bij De Treffers (1-1).

Thuis ging IJsselmeervogels onderuit tegen Scheveningen

De thuiswedstrijd op De Westmaat tegen Scheveningen was er één om snel te vergeten. De Vogels startten nog wel redelijk, maar kwamen niet tot scoren. Scheveningen deed dit in korte tijd wel twee keer en dompelden IJsselmeervogels in rouw. Darren Rosheuvel deed net voor rust nog iets terug wat de supporters van De Vogels hoop gaf voor een goede tweede helft. De hoop vervloog echter toen Mehmet Aldogan na 72 minuten de 1-3 op het bord zette. Hierna liep Scheveningen zelfs nog uit tot 1-5. Het resultaat was dat IJsselmeervogels vrijwel direct na de wedstrijd afscheid nam van trainer Gert Peter de Gunst en assistent-trainer Ton Cornelissen.

Voor de laatste overwinning op Scheveningen moeten we terug naar het seizoen 2019/20. In het seizoen, die na 24 speelronden werd afgebroken wegens de coronapandemie won IJsselmeervogels in de badplaats met 0-1. Ahmed el Azzouti werd met zijn treffer in de eerste helft de matchwinner. Na deze overwinning volgde nog drie onderlinge ontmoetingen die allemaal gewonnen werden door de landskampioen van 1996. Door deze drie overwinningen voor de Scheveningers is de onderlinge balans in het nadeel van De Vogels. IJsselmeervogels won namelijk 9 ontmoetingen en Scheveningen 10. Eenmaal werd het gelijk.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze. Hij wordt geassisteerd door de heren Gijs van Mun en Tuncay Balta. Sander Huijs is aangesteld als vierde official. De laatste twee competitieronden vangen op alle velden in de Tweede divisie om 15:30 uur aan.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar Scheveningen af te reizen kan je de wedstrijd natuurlijk volgen op Radio M. Ook is het mogelijk de wedstrijd te volgen via ons Twitteraccount.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen