Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Spakenburg - IJsselmeervogels

Zaterdag staat ‘ie weer op het programma. Dé derby van het jaar. Dé derby mét (uit)publiek. Dé (amateur)derby van Nederland. Dé derby der derby’s.

Aan een volgepakte blauwe zijde van De Westmaat gaat het eigenlijk nergens meer om. De titel is voor de beide grootmachten uit de gemeente Bunschoten allang geen issue meer en ook de degradatiestreep is ver uit zicht. Uiteraard zullen beide clubs er alles aan doen om de broedertwist winnend af te sluiten.

De laatste keer dat er een winnaar uit dé derby van Nederland kwam is al een lange tijd terug. In November 2015, 6,5 jaar geleden won IJsselmeervogels aan de rode kant met 3-1. Hierna volgde 5 derby’s zonder winnaar. Het wordt dus weer eens hoog tijd dat er een club met 3 punten van het veld stapt. Van onze kan gezien zal het natuurlijk fijn zijn als dit IJsselmeervogels is.


Ad-interim trainer Ruud van de Geest won de laatste keer een derby

De Vogels beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Afgelopen zaterdag keerde Kai Heerings terug in de wedstrijdselectie en viel hij met nog een kwartier te spelen in. Zijn laatste duel hiervoor was het thuisduel tegen Spakenburg, waar hij met een ribblessure uitviel.
Ook Jaimy Schaap lijkt weer wedstrijdfit. Zaterdag speelde hij nog niet, maar ondanks dat Julian Prinsen hem op sublieme wijze vervangt is het duidelijk dat Schaap ‘gewoon’ de eerste doelman van IJsselmeervogels is. Ook voorafgaand aan de vorige derby zat hij vier wedstrijden aan de kant (toen met een rugblessure) waarna hij de derby gewoon speelde. Of dit nu ook het geval is is natuurlijk aan Gert Peter de Gunst. We zullen het zaterdag rond 14:00 uur weten. Rond die tijd wordt op onze Twitterpagina de opstelling bekend gemaakt.

Aan de kant van Spakenburg lijken de problemen ook verleden tijd. Na een wat mindere fase is de handschoen weer opgepakt en werden de laatste twee wedstrijden weer vrij simpel gewonnen. Achtereenvolgens De Treffers en Jong FC Volendam werden, mede door zes treffers van de ontketende spits Floris van der Linden. Door deze overwinningen sprongen onze buren van het rechter, naar het linker rijtje. Daarmee heeft Spakenburg een voorsprong op IJsselmeervogels van drie punten en is het doelsaldo zes treffers in het voordeel van blauw. Om toch de degradatiestreep maar even te noemen, Kozakken Boys staat op de hoogste p/d-plek met een achterstand op IJsselmeervogels van 11 punten. Momenteel zijn er nog 5 wedstrijden te spelen.


Een attractieve derby eindigde op 8 maart in een 2-2 gelijkspel

Met de blessure van Kai Heerings was de vorige derby al even genoemd. Ook was al bekend dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Het was zeker geen saaie derby. Beide teams gingen er vol voor en maakte reclame voor het amateurvoetbal. Onder toeziend oog van 6000 (thuis- én uit)supporters op een dinsdagavond werd het uiteindelijk 2-2.

De derby van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque. Frank Winter en Chieljan Veen zijn aangesteld als zijn assistenten en Stan Teuben (afgelopen zaterdag nog scheidsrechter bij IJsselmeervogels – Scheveningen) is aangesteld als vierde official.
Kan je er niet bij aanwezig zijn, zonde. Via Eycons wordt de wedstrijd (betaald) uitgezonden en uiteraard is de wedstrijd via live-verslag te beluisteren bij Radio M Utrecht. Ook kan dit uiteraard via de site van RTV Utrecht. Ook via ons eerder genoemde Twitteraccount is de wedstrijd te volgen.

Laten we er zaterdag weer een feestje van maken en wederom laten zien waarom in Bunschoten-Spakenburg dé derby der derby’s gespeeld wordt.

Een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

6
juni
Start jubileum VVIJV 90 jaar

Start jubileum VVIJV 90 jaar
Sportpark de Westmaat

11
juni
Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi
Hoofdveld en bijvelden

18
juni
Instuif KRV op 18 juni 2022

Instuif KRV op 18 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
juni
Instuif KRV op 25 juni 2022

Instuif KRV op 25 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen