Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing sv T.E.C. - IJsselmeervogels

Na de verloren wedstrijd in Haarlem tegen Koninklijke HFC gaat de Jack's league met een midweekse speelronde verder. In Tiel wacht sv T.E.C.. Een tegenstander die evenals IJsselmeervogels een moeizame start van het seizoen kent.

Toch is er voor IJsselmeervogels voldoende reden om optimistisch naar het treffen met TEC te kijken. In de historie speelden beide ploegen slechts zes keer eerder tegen elkaar. De 'rooien' wisten liefst 5 duels hiervan te winnen en één keer moest het de punten delen met de ploeg uit de Betuwe.

Bij TEC zullen er voorafgaand aan het seizoen ongetwijfeld hogere verwachtingen geweest zijn. TEC heeft een ervaren selectie op papier met bekende namen als Marciano Mengerink, Ramon Leeuwin, Mohamend El Makrini en Basil Camara. Zeker het aantrekken van goaltjesgetter Mengerink mocht als een verrassing worden gezien. Mengerink wist in zeven seizoenen in het oranje van vv Katwijk ruim 100 keer te scoren.

Het aantrekken van centrale verdediger Ramon Leeuwin is ook een knap staaltje werk van TEC. De verdediger, die nog scoorde namen FC Utrecht in de bekerfinale van 2016 tegen Feyenoord, was vorig seizoen nog basisspeler bij Almere City, maar koos toch voor TEC voor het huidige seizoen.

Terug naar afgelopen seizoen. Door een pauze tijdens de lockdown om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, speelde het elftal van Gert Peter de Gunst beide duels tegen TEC na de winterstop. IJsselmeervogels bevond zich na een reeks nederlagen in een benarde situatie op de ranglijst en het had de punten broodnodig toen tegenstander TEC op bezoek kwam. De wedstrijd tegen TEC bleek echter de ommekeer en een start voor een mooie serie die uiteindelijk leidde naar directe handhaving op de voorlaatste speeldag. Op de eigen Westmaat werd TEC met 3-0 verslagen.

Vorig seizoen wonnen we 2x van TEC

Ook het uitduel met de Betuwse ploeg leverde drie punten op. Na een 0-2 voorsprong leek IJsselmeervogels op rozen te zitten, maar moest uiteindelijk alle moeite doen om na twee tegentreffers toch met de volle buit huiswaarts te keren. Uiteindelijk lukte dit en de 2-4 eindstand was een mooie opsteker.

De start van het huidige seizoen is dus voor beide ploegen moeizaam. Na een 1-3 Nederlaag op eigen veld tegen Quick Boys wist TEC tweemaal een punt te behalen. Tegen nieuwkomer OFC is dit niet opzienbarend, maar een week later werd ook AFC op puntverlies getrakteerd. Daarna wist TEC enkel nog verrassend op sportpark Middelmors te winnen, maar verloor het al haar overige wedstrijden.

Voor Kevin Sterling zal het treffen met TEC een weerzien worden met oude bekenden. De aanvaller van IJsselmeervogels droeg vorig seizoen het oranje shirt voordat hij afgelopen zomer naar de Westmaat kwam.

De wedstrijd zal a.s. dinsdag onder leiding staan van scheidsrechter dhr J. te Kloeze en hij zal worden geassisteerd door dhr J.B. van Dijk en mevr. D.G.H. Snoeren. Vierde official van dienst is dhr. B. Kuiper.

Alvast een fijne wedstrijd en tot dinsdagavond. De wedstrijd start om 20:00 uur.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen