Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Vertrouwde tegenstander terug op de Westmaat

IJsselmeervogels blijft nog in de race voor het kampioenschap. Zelf werd er ruim gewonnen van SV Urk (1-6) dankzij een ontketende Thomas Beekman, al blijft koploper RKAV Volendam nog met 3 punten los staan na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen nummer 2 Genemuiden, dat door deze nederlaag zakt naar plaats 4. Ook regiogenoot Sparta Nijkerk wipt over Genemuiden heen door een zwaarbevochten 3-2 zege op Hoogeveen, met dank aan doelpunten van oud Vogels Christos Ibrahim en Roy Bakkenes. Laatstgenoemde kwam in het verleden ook nog uit voor onze tegenstander van zaterdag, vv DOVO.

14 jaar, 7 maanden en 8 dagen is het geleden dat de Rooien uit Veenendaal voor het laatst op de Rode kant van de Westmaat hebben gespeeld in competitieverband. Toch blijft het voor velen een bekende naam in het voetbalgekke Bunschoten-Spakenburg. Zo zijn er diverse vergelijkingen tussen beide dorpen te maken. Zowel in Veenendaal als in Spakenburg is er sprake van rivaliteit tussen twee voetbalclubs met de kleuren rood en blauw en is ook de onderlinge afstand tussen deze betreffende clubs nihil, Sportpark Panhuis is het onderkomen van zowel DOVO als buurman GVVV.

De Veenendaalse formatie kon in vroegere tijden de route naar Spakenburg wel dromen. Liefst 19 keer kwam DOVO in competitieverband op bezoek bij de Vogels, om maar te zwijgen over onderlinge ontmoetingen in oefenduels, Harry Hamstra cups en wedstrijden tegen onze blauwe en groene dorpsgenoten. Elf ontmoetingen hiervan werden gewonnen door onze Rooien, met de grootste overwinning daterend van 3 oktober 2009 (7-0), 5 maal werd er verloren (de grootste nederlaag geschiedde op 30 maart 1985 (1-3) en 3 maal werd er gelijkgespeeld. Twee keer werd er onderling gespeeld voor de titel van landskampioen zaterdagamateurs (1977 en 1999), beide keren trokken de Rooien uit Spakenburg aan het langste einde.

Lachende gezichten na de laatste en tevens grootste thuisoverwinning op DOVO (7-0, 3-09-2009)

Een goed uitgangspunt dus voor de wedstrijd van komende zaterdag, al zal er gewaakt moeten worden voor onderschatting. DOVO begon slecht aan deze derde periode, met nederlagen tegen Volendam en Hercules en een gelijkspel tegen Genemuiden, al zijn dit niet de minste tegenstanders geweest. Hierna werd de weg omhoog in gezet en behaalde DOVO 11 punten uit 5 wedstrijden, met de grootste klapper afgelopen zaterdag tegen dorpsgenoot Eemdijk. Na een 4-0 voorsprong kwam Eemdijk nog terug tot 4-2, maar na de beslissende 5-2 van Guido van Dijk was de strijd gestreden.

De 24-jarige spits wist tegen Eemdijk twee keer te scoren, waarmee hij zijn totaal op 9 wist te brengen en ook collega spits Nick Hak wist weer te scoren, alweer zijn 15e goal van dit seizoen. Eén van deze 15 doelpunten wist hij te maken tegen IJsselmeervogels op Sportpark Panhuis. Na de openingstreffer van Dennis Knuiman was het Nick Hak die de gelijkmaker scoorde. Jesse Schuurman bezorgde de Vogels de overwinning met twee treffers, maar het slotakkoord was voor DOVO verdediger en aanvoerder Lars Rebergen, die de 2-3 eindstand op het bord bracht. Voor een verdediger weet ook deze Lars Rebergen relatief veel te scoren, hij liet dit seizoen liefst 7 keer het net bollen.

Bij IJsselmeervogels was zaterdag tegen sv Urk spits Danny van den Meiracker wegens ziekte afwezig, maar hier stond de terugkeer van Dennis Knuiman na drie maanden blessureleed tegenover. Met Knuiman in het veld wist IJsselmeervogels op een 2-0 voorsprong te komen. Voor rust wist Marouane Afaker vanuit een corner Jordy Ruizendaal te bereiken, die keurig binnenkopte, en vlak na rust was het Marouane Afaker zelf die wist te scoren. Hierna was het de beurt aan de vervanger van Dennis Knuiman om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Thomas Beekman maakte eerst uit een rebound op een schot van Afaker de 0-3 en wist later uit een afgeslagen corner met een afstandsschot de 0-4 te maken. Hierna wist Urk weliswaar de aansluitingstreffer te maken, maar had het geen moment hoop op een comeback. Pascal Koelewijn kopte even later de 1-5 binnen en het slotakkoord was wederom voor Thomas Beekman, die binnenschoot na een voorzet van Bradley Martis.

Thomas Beekman (3x) en Marouane Afaker (1x) wisten beiden te scoren tegen Urk

Zo werd er na 3 nederlagen eindelijk weer gewonnen en mag er nog steeds gehoopt worden op een eventueel kampioenschap. RKAV Volendam gaat op bezoek bij derde periode koploper USV Hercules en hier lijkt voor IJsselmeervogels bijzonder veel van af te hangen, met nog wedstrijden voor de Volendammers tegen Kampong en Hoogeveen in het verschiet. IJsselmeervogels moet nog 3 punten en een verschil in doelsaldo van 7 doelpunten goed zien te maken en weet wat het daarvoor moet doen: winnen en er op los zien te scoren. Er wacht nog een uitwedstrijd in Beverwijk tegen DEM en twee thuiswedstrijden, tegen Odin’59 en dus die van aanstaande zaterdag tegen DOVO.

Het duel van zaterdag wordt afgetrapt om 15:00 op onze eigen Westmaat. Scheidsrechter van dienst is de heer Stijn van Zuilichem. Hij zal geassisteerd worden door de heren Laurens Maas en Marck Fieret. Uiteraard hopen we op uw steun bij deze thuiswedstrijd, maar mocht dit niet mogelijk zijn is de wedstrijd live te volgen via ons Youtubekanaal en via X, voorheen twitter. Graag tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis

Fotografie: IJsselmeervogels Media / Martin Mol / Casper de Graaf

Terug

Deel via