Nieuws

Volgen op

Willems, Van Son en Beune nog een jaar Rooie

Mitch Willems, Daniël van Son en Stan Beune maken ook komend seizoen deel uit van onze A-selectie. Het drietal kwam recent een contractverlenging overeen met de technische commissie en bekrachtigden dat deze week met een handtekening onder de nieuwe verbintenis tot de zomer van 2023.

De inmiddels 22-jarige Mitch Willems streek in 2020 neer op De Westmaat en speelde zich vrij geruisloos in de basiself als centrale verdediger. In zijn eerste seizoen veel als linkerverdediger, maar nadat Kevin van Diermen afgelopen seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing al snel rechts in het hart van de defensie. In alle dertien officiële wedstrijden startte de betrouwbare verdediger als basiskracht en het was er de technische commissie veel aan gelegen de verdediger te binden. Ondanks zijn jonge leeftijd is de Almerenaar onbetwist, wat hem een belangrijke kracht maakt voor dit seizoen én in de toekomst.

mitch2023

Voor Daniël van Son geldt eveneens dat hij ook het komende seizoen op De Westmaat speelt. De 27-jarige rechtspoot, die eigenlijk de hele rechterkant kan bestrijken, kwam afgelopen zomer over van Koninklijke HFC en dat blijkt een absolute match. De aanvallend ingestelde Purmerender startte net als Willems dit seizoen alle mogelijke wedstrijden in de basiself en laat met vijf assists en de winnende treffer tegen Jong FC Volendam (0-1) zijn toegevoegde waarde ook in cijfers zien. De technische commissie is dan ook blij dat Van Son ook komend seizoen bij ons speelt.

daniel2023

Last, but not least, Stan Beune speelt ook komend seizoen bij ons. De pas 18-jarige Leusdenaar kan best als groeibriljant bestempeld worden en kwam na een uitstekende voorbereiding al twee keer in actie in Jack's League. De Nederlands-Amerikaanse vleugelaanvaller scoorde bovendien in de debuutwedstrijd van trainer Gert Peter de Gunst, in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta (2-0). Beune laat met zijn snelheid en individuele actie in zowel het eerste als in Onder 23 zien dat hij past in onze speelstijl. We zijn dan ook blij dat dit grote talent ook komend seizoen in onze A-selectie zit.

stan2023

Met de eerdere verlengingen van Khalid Tadmine en Mike van de Laar en de doorlopende contracten van Jaimy Schaap, Marciano van Leijenhorst en Philippe van Arnhem staat met deze drie verlengingen de teller op acht spelers die al vast liggen voor komend seizoen. Ook hoofdtrainer Gert Peter de Gunst heeft een nog lopend contract.

Namens de vereniging feliciteren we Mitch, Daniël en Stan van harte met deze contractverlenging.

Foto's: IJsselmeervogels

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

13
mei
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen