Nieuws

Volgen op

Youssef Blel komend seizoen een Rooie

Youssef Blel speelt komend seizoen op De Westmaat. De linksbenige aanvaller komt over van derdedivisionist VVSB waar hij sinds afgelopen winter indruk maakt, onder meer met tien goals en vijf assists. Hij tekent een contract tot de zomer van 2023.

De pas 21-jarige aanvaller begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van het Alkmaarse AFC '34 tot hij in 2017 werd opgepikt door de jeugdopleiding van FC Volendam. Bij de 'Wijdbroeken' speelde hij een jaar in Onder 19 - waarin hij al speelminuten kreeg in de Derde divisie - en daarna twee seizoenen bij Jong FC Volendam, waarmee hij in zijn laatste seizoen in de Tweede divisie speelde.

Het seizoen daarna maakte de toen 19-jarige Nederlands-Tunesische aanvaller op het laatste moment de overstap naar competitiegenoot Quick Boys. De samenwerking werd van beide kanten niet wat men hoopte en na vier maanden werd de overeenkomst ontbonden, zodat de ambitieuze Youssef Blel zich kon richten op een hernieuwd profavontuur. Die kans kwam er, mede door corona en na stages in Cyprus, Bahrein, Ierland en Tsjechië, niet en begin dit seizoen sloot de aanvaller aan bij derdeklasser Olympia Haarlem. Het was een schot in de roos, want door hersteld spelplezier scoorde de spits dertig doelpunten, verdeeld over competitie- en bekerduels.

Die prestaties vielen op bij derdedivisionist VVSB, waar hij met zijn aanvalsspel én zijn tien goals en vijf assists sinds februari van dit jaar opnieuw indruk maakt. Het team van scouts wees de technische commissie op de kwaliteiten van Blel en Erwin van der Lugt is blij met de aanwinst: "Youssef is een jonge en erg gedreven aanvaller die met zijn balvastheid en doelgerichtheid meer mogelijkheden geeft in de voorhoede van komend seizoen. Met zijn 1,87 is hij bovendien kopsterk en is hij voor die lengte ook redelijk snel. Iemand die de bal kan komen halen en mensen voor de goal kan zetten, maar ook zelf gemakkelijk het net vindt. We vertrouwen erop dat Youssef die lijn bij ons doorzet en zijn dan ook blij dat hij komend seizoen bij ons speelt."

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

6
juni
Start jubileum VVIJV 90 jaar

Start jubileum VVIJV 90 jaar
Sportpark de Westmaat

11
juni
Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi
Hoofdveld en bijvelden

18
juni
Instuif KRV op 18 juni 2022

Instuif KRV op 18 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
juni
Instuif KRV op 25 juni 2022

Instuif KRV op 25 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen