Nieuws

Beukers blinkt uit tegen Real Madrid

Voormalige IJsselmeervogels-jeugdspeler Daniël Beukers heeft zich woensdagmiddag in de UEFA Youth League van zijn beste kant laten zien. Met maar liefst twee goals was hij verantwoordelijk voor de helft van de productie in de overwinning op Real Madrid (4-0).

De verdediger speelde tegen leeftijdsgenoten van Real Madrid in de kwartfinale van de Europese beker voor jeugdteams. De rechtsbenige verdediger stond als linkerverdediger opgesteld en zorgde na 25 minuten uit een corner voor de voorsprong. Nadat AZ in de 29e en de 78e minuut de score verder had uitgebreid was het na 85 minuten opnieuw raak voor Beukers. De Spakenburger stoomde na een knappe interceptie op aan de linkerkant en verraste na een lange rush doelman Pineiro del Amaro in de korte hoek. Het betekende voor Beukers het tweede doelpunt, wat hem als fan van Real-rivaal Atletico Madrid met extra vreugde vulde.

Door De Koninklijke met maar liefst 4-0 te verslaan plaatste AZ Onder 19 zich voor de halve finale, waarin het de degens zal kruisen met Sporting Portugal. Laatstgenoemde won met 1-0 van Liverpool. Dit duel zal worden gespeeld op 21 april.

We feliciteren onze jeugdspeler Daniël Beukers met deze fraaie overwinning en wensen hem veel succes in het restant van de Youth League.