Nieuws

Volgen op

Foto's Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Zaterdag 11 juni werd er op de rode zijde van sportpark De Westmaat gestreden om de prijzen tijdens het IJsselmeervogels Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi. In verband met het 90-jarige bestaan van onze voetbalclub kreeg deze editie een extra feestelijk tintje. Fotograaf Erik de Weerd was gisteren aanwezig op het toernooi en hij legde deze mooie dag vast in foto's.

Bezoek vandaag het Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Zaterdag 11 juni wordt er op de rode zijde van sportpark De Westmaat gestreden om de prijzen tijdens het IJsselmeervogels Jumbo Jeugdtoernooi. In verband met het 90-jarige bestaan van onze voetbalclub zal deze editie een extra feestelijk tintje krijgen.

Zaal 3 kampioen

Door een 2-4 overwinning op directe concurrent ZVV Amersfoortse Boys 7 is IJsselmeervogels Zaal 3 op de laatste speelronde kampioen geworden van de 4e klasse. In sporthal Bokkeduinen kon vrijdagavond de kampioensvlag in top.

Zaal 1 kampioen!

IJsselmeervogels zaal 1 heeft beslag weten te leggen op de titel in de 2e klasse H. In sporthal Icoon te Vathorst werd met 1-2 gewonnen van Annour 2, waardoor het jonge team onpasseerbaar is geraakt op de ranglijst. 

JO9-2 kampioen!

Afgelopen zaterdag werd JO 9-2 kampioen! Hieronder een fotoreportage

IJsselmeervogels 4 ongeslagen kampioen

Vandaag is ons Vierde Elftal ongeslagen kampioen geworden. Afgelopen week ontving IJsselmeervogels 4 nog verschillende aanmoedigingen van IJsselmeervogels-coryfeeën zoals André Kemper, Willem Leushuis, de gebroeders Winter, Mark Koelewijn (Kaffer), Wim ter Haar (Stoffel) en nog velen anderen. Die aanmoedigingen hebben zeker geholpen, want na de wedstrijd tegen De Posthoorn kon de kampioensschaal geheven worden. 

IJsselmeervogels 2 pakt de titel!

Het tweede van IJsselmeervogels heeft met een ruime voorsprong in het klassement de kampioenstitel bemachtigd. Met een ruime overwinning op het tweede elftal van Cobu Boys (0 - 4) is het team van Cor Ruizendaal niet meer in te halen.

Beheer en uitgifte van voetbalkleding en -materialen

Alwin Jansen en Cynthia de Graaf zijn sinds korte tijd verantwoordelijk voor het beheer en de uitgifte van clubkleding en materialen.

Staf tweede elftal nog een seizoen door

Trainer Cor Ruizendaal heeft zijn contract bij het tweede elftal van IJsselmeervogels met één seizoen verlengd. Net als Cor hebben ook assistent-trainer Roberto van Moorselaar en vaste assistent-scheidsrechter Arjan Knevel zich met nog een seizoen aan IJsselmeervogels 2 verbonden.

Hoe gaat het dit seizoen?
,,We hebben een spelersgroep met jonge, talentvolle spelers. Zij zijn rond de 19 en 20 jaar oud en hebben ook nog de potentie om door te groeien. Aangevuld met wat speler uit IJsselmeervogels O-23 hebben we dus een hele goede spelersgroep welke regelmatig een maat te groot is voor onze tegenstanders. Doordat het Tweede Elftal een poosje weg is geweest en opnieuw opgestart is, spelen we momenteel op het laagste niveau. We staan op dit moment 10 punten los van de concurrentie en liggen dus op titelkoers. Deze voorsprong mogen we eigenlijk niet meer uit handen geven. Het is de taak van de technische staf om de jongens scherp te houden.”

Wat is de doelstelling voor het Tweede Elftal?
,,Onze doelstelling is om zo snel mogelijk door te stromen naar de eerste klasse. Dat is één niveau onder de Reserve Hoofdklasse. Vervolgens is het de doelstelling van de technische staf en van de club om weer in de Reserve Hoofdklasse te gaan voetballen. Het is de bedoeling om dit te bereiken met zoveel mogelijk Spakenburgse jongens die het IJsselmeervogels DNA met zich meedragen. We hopen dit binnen 2-3 jaar te kunnen bereiken, maar we zijn wel afhankelijk van het plafond van de spelersgroep.”

Welke stappen zijn er gezet en welke stappen worden er gezet om deze doelstelling te bereiken?
,,Dit seizoen is onze spelersgroep net iets te klein. Dat merk je vooral als je bepaalde zaken gericht wil trainen. Ik kan gelukkig altijd rekenen op de vaste kern van het team, maar ik ben erg blij met het feit dat onze selectie volgend seizoen aangevuld gaat worden met ongeveer zes spelers die doorstromen vanuit IJsselmeervogels O-18 en O-19. Ook spelers die net te kort komen voor IJsselmeervogels O-21 kunnen minuten gaan maken bij IJsselmeervogels 2. Het is erg prettig om met een grotere groep te gaan werken, hierdoor kunnen we bepaalde voetbalzaken nog gerichter gaan trainen en blessures beter opvangen.”

Hoe zijn de zaken rondom het Tweede Elftal geregeld?
,,De faciliteiten bij IJsselmeervogels 2 wijken nauwelijks af van de faciliteiten voor IJsselmeervogels O-23. Dat was een persoonlijk speerpunt, maar ook vanuit het bestuur (Peter Frans Heinen en Jan Jaap de Graaf) werd dit meteen onderkend. Op deze manier is en blijft het aantrekkelijk om voor IJsselmeervogels 2 te voetballen. Zo voorkomen we dat goede spelers te vroeg overstappen naar een vriendenteam. Dit is dus goed voor het niveau van de speler, maar ook voor het niveau van IJsselmeervogels 2. Spelen in een vriendenteam kan later altijd natuurlijk nog.
We trainen twee keer per week, dus dat is ook goed te combineren met werk of studie. En we proberen voor volgend seizoen een vaste speeltijd voor thuiswedstrijden te krijgen. We hopen dan iedere thuiswedstrijd (als het eerste uit speelt) te kunnen voetballen om 15.00 uur. Dat geeft onze spelers een mooi podium en ik denk dat het publiek ook graag komt kijken naar een herkenbaar team met daarin voornamelijk eigen jongens.”

Het klinkt alsof je het erg naar je zin hebt?
,,Ja dat klopt helemaal. We hebben een fijne spelersgroep. Er ligt een mooie uitdaging voor het team en de staf om door te stromen naar hogere klassen. De samenwerking met Roberto van Moorselaar en Arjan Knevel is uitstekend. Die mannen verrichten ook heel belangrijk werk. En persoonlijk vind ik het erg mooi om actief te zijn als trainer bij IJsselmeervogels. Dat is echt mijn club, hier liggen mijn roots.”

IJsselmeervogels is blij dat de ervaren Cor Ruizendaal nog een seizoen het Tweede Elftal zal trainen en coachen en wenst Cor, Roberto en Arjan veel succes toe!

Onder 10-1 speelt voorwedstrijd tegen Kozakken Boys

Het vlaggenschip van IJsselmeervogels neemt het vanmiddag in Werkendam om 15.00 uur op tegen Kozakken Boys. Maar eerst vindt er een heuse voorwedstrijd tussen twee jeugdteams van deze clubs plaats.

Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen