Nieuws

Volgen op

Daniël Beukers maakt profdebuut

Daniël Beukers heeft vrijdagavond zijn profdebuut gemaakt bij AZ. De 19-jarige Spakenburger, die de jeugdopleiding bij IJsselmeervogels doorliep, startte in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in de basiself van trainer Maarten Martens als linksback.

In 2018 stapte Daniël Beukers over vanuit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels naar de gevierde jeugdopleiding van AZ. Hij stapte toen over naar AZ Onder 15. In 2021 tekende de verdediger zijn eerste profcontract, wat hem tot medio 2023 bindt aan de Alkmaarse club.

Inmiddels heeft de jeugdinternational zich opgewerkt tot het Onder 19-team en zat hij vrijdagavond voor de derde keer bij de selectie van Jong AZ. Waar het in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en de uitwedstrijd tegen NAC Breda voor Daniël nog beperkt bleef tot 90 minuten bankzitten, volgde zaterdag met een basisplaats en daarmee zijn officiële debuut in het profvoetbal.

Het debuut verliep voor de voormalige IJsselmeervogels-verdediger succesvol. Als linksback neutraliseerde hij Martijn Berden die al na 53 minuten werd gewisseld. Ook diens vervanger Mitchell van Rooijen kon tegen de gedisciplineerde Spakenburger geen potten breken. Na 82 minuten spelen zat de wedstrijd voor Daniël erop en werd hij vervangen door Enoch Mastoras. Door de 4-3-overwinning nestelt Jong AZ zich steviger op de zevende positie en nadert het VVV-Venlo tot op een punt. 

Als IJsselmeervogels zijn we trots op het profdebuut van Daniël. We hopen dan ook van harte dat deze mijlpaal een opmaat is voor meer sportief succes.

DanielBeukers jazvvv

Foto: ProShots / Remko Kool

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

31
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine

14
apr
Schoolvoetbaltoernooi 2023

Schoolvoetbaltoernooi 2023
Westmaat

17
mei
Nacht van NAS

Nacht van NAS
De Westmaat

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen