Nieuws

Volgen op

De Graaf belangrijk bij Jong Oranje, Ter Beek niet in actie

Esmee de Graaf is in de tweede oefenwedstrijd van Jong Oranje belangrijk gebleken voor de ploeg van bondscoach Stefan Hoogsteder. De Spakenburgse, die in clubverband uitkomt voor West Ham United, blonk zondagmiddag uit en zorgde met een assist voor de voorsprong, die uiteindelijk niet kon worden vastgehouden. Het oefenduel eindigde in 1-1.

Afgelopen vrijdag, toen Jong Oranje nog tegen Zweden speelde, maakte de ploeg een matige indruk. Ook toen werd het 1-1, maar was het spel in het Spaanse Marbella niet om naar huis te schrijven. Toen kwamen zowel Esmee de Graaf als Williënne ter Beek, in clubverband uitkomend voor Heerenveen, niet in actie. De voormalige jeugdspelers van IJsselmeervogels werden voor het eerst gezamenlijk

Ter Beek zat ook voor dit duel niet bij de wedstrijdselectie, maar De Graaf, die vrijdag nog 90 minuten op de bank zat, werd dus wel speeltijd gegund. In het wedstrijdverslag van de KNVB zijn er lovende woorden voor de enkelvoudig A-international: “In de basisopstelling verhuisde Naomi Pattiwael van de flank naar de punt van de aanval. De speelster van PSV, niet bepaald de grootste van het veld, was in de eerste helft meteen trefzeker toen ze een voorzet van de uitblinkende Esmee de Graaf binnenkopte: 1-0.”

Onder 23 reist volgende maand opnieuw naar Spanje af voor het toernooi van La Manga. Daar neemt de selectie het op tegen Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland. Of de twee Spakenburgse voetballers dan weer bij de selectie zitten is (ons) nog niet bekend. Al met al zijn we als IJsselmeervogels trots dat onze jeugdspelers Esmee en Williënne zich zo succesvol ontwikkelen.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag.

IMG 20200308 WA0005 0Esmee de Graaf (rechtsonder) poseert voorafgaand aan de oefeninterland

Foto: KNVB Media

Terug

Deel via