Nieuws

Volgen op

Dinsdagavond startte de SD Sportswear Beloftencompetitie

Net als de afgelopen seizoenen doet Jong IJsselmeervogels weer mee aan de Beloftencompetitie. De oorsprong van de competitie is geïnitieerd door FC Utrecht, maar de laatste jaren hebben de langst deelnemende verenigingen de organisatie overgenomen. De uiteindelijke hoofdprijs is wel beschikbaar gesteld door FC Utrecht, want het winnende team wordt bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht uitgenodigd. Dat genoegen heeft Jong IJsselmeervogels vorig jaar mogen smaken, als winnaar van de competitie in het seizoen 2017-2018.

IJsselmeervogels is dit seizoen ingedeeld in een zware competitie, want de tegenstanders van dit seizoen zijn VVOG (Harderwijk), DVS '33 (Ermelo) en Spart Nijkerk.
Onze hoogste jeugdteams komen deze ploegen ook tegen, en de 1e elftallen spelen ook op divisie niveau. Dus dat belooft een spannende competitie te worden.

Dinsdagavond deed VVOG er alles aan om de talentvolle teams een mooi entourage aan te bieden, dit ging zelfs gepaard met een lasershow. Na deze mooie opening, gaf Jong IJsselmeervogels daar een passend vervolg aan!

Flitsende start

IJsselmeervogels schoot uit de startblokken en in een hoog tempo werd VVOG de duimschroeven aan gedraaid. Dat leverde veel druk en kansen op. Dat leverde al snel de 0-1 op van Quincy na een splijtende steekpass van Sergio, Quincy nam de bal perfect aan rondde koel af. Na een mooie steekbal van Quincy kon Enzio over links schuin op de keeper af, hij nam de bal niet perfect aan en daardoor moest Enzio uit een moeilijke hoek schieten. De keeper hield de bal, maar moest een rebound weggeven die door Koen over de lijn werd gewerkt. De laatste echt grote kans was voor Sergio die na een mooie diagonale pass van Timo over links doorbrak en alleen voor de keeper kwam, helaas schoot hij met rechts over. VVOG stelde hier niet veel tegenover, ze wilden wel, maar de jonge Vogels heersten achterin.

VVOG neem langzaam regie in handen

Na een half uur spelen werd het allemaal wat evenwichtiger. De oorzaak lag meer bij IJsselmeervogels, dan dat VVOG veel sterker werd. De jonge Vogels leden vaker te snel en te makkelijk balverlies. Hierdoor kreeg VVOG een paar standaard situaties, waarvan er één boven op de lat werd geschoten. VVOG bleef aandringen zonder echt gevaarlijk te worden, en kort voor rust kwam dan toch de wat onverwachte aansluitingstreffer, nadat een paar jonge Vogels het duel op de rand zestien in de kluts verloren.

2e helft

De thee smaakte niet goed, want onze beloften bleven in de 2e helft makkelijk de bal verliezen en VVOG begon steeds meer druk op de goal van Damian te krijgen. Nu kregen ze ook een paar mogelijkheden, maar hij hoefde niet echt moeilijke reddingen te maken. Tot 10 minuten voor tijd, toen konden de talenten van VVOG wel de 2-2 maken na een sterke actie over rechts van de rechtsbuiten van VVOG die knap afrondde. Iedereen dacht nu gaat VVOG erop en erover, maar het tegendeel werd waar. Opeens gingen rooie beloften weer voetballen, en kregen ze veel druk op de goal van VVOG. Kopballen van Timo en Quincy waren niet precies genoeg en het schot van Adil ging over. De 2 grootste kansen waren voor invaller Thomas, die een scherpe voorzet net niet kon binnen tikken en alleen voor de keeper te lang treuzelde waardoor de bal breed niet op maat was.

Al met al een wat rommelige wedstrijd van Jong IJsselmeervogels waar ze na een sterke opening heel langzaam de kaas van het brood lieten eten.
En op het eind niet scherp genoeg was om alsnog de overwinning mee naar huis te nemen.

Opstelling
1. Damian Strieder (O19-1)
2.Alexander Hoeve (O19-1) 45'
3. Erik-Jeroen de Graaf (B-sel) 35'
4. Timo Kozjak (O19-1)
5. Sergio Kozjak (A-sel)
6. Vincent Muis (A-sel)
8. Adil Haian (O19-1) 70'
10. Quincy Veenhof (A-sel)
7. Koen Schimmel (O19-1)
9. Willem Bout (O19-1)
11. Enzio Clarke (O19-1) 61'

12. Tom Hopman (O19-1) 65'
13. Justin Ruizendaal (O19-1) 45'
14. Hamit Dogan (B-sel) 30'
15. Thomas Koelewijn (B-sel.) 29'

Stand:
1. Sparta Nijkerk 1-3 +1
2. VVOG 1-1
3. IJsselmeervogels 1-1
4. DVS '33 1-0 -1
De 2 hoogst genoteerde ploegen stromen in maart door naar de kwartfinales. De volgende wedstrijd is dinsdag 29 oktober dan spelen de jonge Vogels weer een uitwedstrijd en wel in Ermelo.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
feb
Dolle Kluufavond

Dolle Kluufavond
Kantine IJsselmeervogels

21
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine IJsselmeervogels

28
mrt
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

16
apr
Derby Donderdag

Derby Donderdag
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's