Nieuws

Volgen op

IJsselmeervogels ook in 2020/21 Utrechts beste

IJsselmeervogels is ook in het seizoen 2020/21 uitgeroepen tot Utrechts beste amateurclub door vakblad De Voetbaltrainer en is daarnaast landelijk op een gedeelde zesde plaats terug te vinden. Even leek het erop dat de Spakenburgse vereniging voorbij was gestreefd door provinciegenoot USV Hercules, maar na hertelling bleek dat toch niet het geval.

Vakblad De Voetbaltrainer brengt jaarlijks een overzicht, een top 200, van de best presterende amateurclubs. Zij hanteren hiervoor een puntentelling dat zowel het A-elftal als de hoogste jeugdelftallen met punten waardeert op basis van het niveau waarop zij uitkomen. 

Nieuwe puntentelling

Bij de verkiezing wordt gekeken naar het niveau waarop het eerste team en de hoogste jeugdteams spelen. Vooral het speelniveau van de belangrijkste jeugdelftallen gaf de doorslag. Hoe lager de teams spelen hoe meer ‘strafpunten’ een club krijgt. De ploeg met overall (eerste elftal en jeugd) de minste strafpunten, staat het hoogst op de ranglijst.

Door de vernieuwde opzet, afgelopen zomer introduceerde de KNVB een Onder 23 en Onder 21-competitie, is de puntentelling weliswaar aangepast, maar blijft de opleiding van IJsselmeervogels uiterst succesvol. Dat bleek recent ook weer uit de uitnodiging van twee Onder 17-spelers vanuit de FC Utrecht academie en nu dus ook uit deze analyse van De Voetbaltrainer.

Stijging van 8 naar 6

AFC is andermaal tot beste amateurclub verkozen, gevolgd door Alphense Boys, Quick Boys, Quick Den Haag en Koninklijke HFC. IJsselmeervogels deelt vervolgens de zesde plaats met DEM en UNA. Het betekent dat IJsselmeervogels opnieuw twee plekken stijgt op de ranglijst, ten opzichte van vorig seizoen. In de provincie volgen Hercules (16e) en DOVO (18e), Roda’46 (29e), Spakenburg (53e), GVVV (56e), Hoogland (57e), Sportlust '46 (97e), De Meern (101e), Argon (110e), Woudenberg (150e), Jonathan (153e), Montfoort SV '19 (181e) en Houten (195e) op gepaste afstand.

IJsselmeervogels is trots met deze uitverkiezing door De Voetbaltrainer om zichzelf hoogst spelende amateurclub van Utrecht te mogen noemen, zoals het dat ook al was in 2019, 2017, 2015, 2014 en 2013. Het toont aan dat IJsselmeervogels meer is dan alleen het eerste elftal en ook jeugdspelers bij IJsselmeervogels op het juiste adres zijn!

Wil jij ook deel uitmaken van de beste, maar vooral ook de leukste amateurvoetbalclub van de provincie Utrecht? Wordt dan lid! Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Meer info: Landingspagina Top 200 seizoen 2020-2021 De VoetbalTrainer 

Terug

Deel via