Nieuws

Volgen op

Jael Korlaar opgenomen in Pre Academie FC Utrecht

Onze talentvolle keepster Jael Korlaar is geselecteerd voor de FC Utrecht Pre Academie. Het idee achter de Pre-Academie is om talentvolle spelers van Partnerclubs te helpen in hun ontwikkeling middels een extra training vanuit de visie van de Academie van FC Utrecht.

Gedurende twee periodes hebben door FC Utrecht geselecteerde talentvolle jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 13 de mogelijkheid om naast hun eigen trainingen bij de Partnerclubs, extra trainingen bij te wonen op hoog niveau ter bevordering van hun eigen ontwikkeling. Vanuit deze trainingen zijn ook interne stages mogelijk in de Academie van de Utrechtse FC, zo legt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk uit: “Door jeugdspelers langdurig in beeld te hebben kunnen belangrijke factoren als leervermogen, werkhouding, motoriek en sociaal emotioneel gedrag in kaart worden gebracht. Dit komt een weloverwogen beslissing ten goede mocht een speler zich dusdanig ontwikkelen dat toetreding tot de Academie van FC Utrecht tot de mogelijkheden behoort.”

Jael zal vanaf de eerste seizoenshelft van het seizoen 2023-2024 één keer per week meetrainen in de Pre Academie van FC Utrecht. Daarnaast zal ze in competitieverband het doel blijven verdedigen van de meidenteams van IJsselmeervogels.

IJsselmeervogels is trots op het feit dat Jael Korlaar weer een mooie stap kan zetten in haar voetbalontwikkeling en wij wensen haar veel succes en vooral veel plezier toe bij de FC Utrecht Pre Academie!

Jael Korlaar2

Terug

Deel via