Nieuws

Volgen op

Jeugdopleiding weer de beste van Utrecht!

Voor de tiende keer stelde het vakblad De Voetbaltrainer de jaarlijkse top-200 van amateurvoetbalclubs op. De top-200 is gebaseerd op het competitieniveau van het eerste elftal en het competitieniveau van de hoogst spelende jeugdteams. IJsselmeervogels is ook in het seizoen 2021/22 uitgeroepen tot Utrechts beste amateurclub door vakblad De Voetbaltrainer en is daarnaast landelijk, net als vorig jaar, op een gedeelde zesde plaats terug te vinden in de ranglijst.

Vakblad De Voetbaltrainer brengt jaarlijks een overzicht, een top 200, van de best presterende amateurclubs. Zij hanteren hiervoor een puntentelling dat zowel het A-elftal als de hoogste jeugdelftallen met punten waardeert op basis van het niveau waarop zij uitkomen. Bij de verkiezing wordt gekeken naar het niveau waarop het eerste team en de hoogste jeugdteams spelen. Vooral het speelniveau van de belangrijkste jeugdelftallen gaf de doorslag. Hoe lager de teams spelen hoe meer ‘strafpunten’ een club krijgt. De ploeg met overall (eerste elftal en jeugd) de minste strafpunten, staat het hoogst op de ranglijst.

AFC uit Amsterdam is wederom tot beste amateurclub verkozen, gevolgd door Excelsior Maassluis, Koninklijke HFC, Quick Boys en Alphense Boys. IJsselmeervogels deelt vervolgens de zesde plaats met USV Hercules.

IJsselmeervogels is trots met deze uitverkiezing door De Voetbaltrainer om zichzelf hoogst spelende amateurclub van Utrecht te mogen noemen, zoals het dat ook al was in 2021, 2019, 2017, 2015, 2014 en 2013. Het toont aan dat IJsselmeervogels meer is dan alleen het eerste elftal en ook jeugdspelers bij IJsselmeervogels op het juiste adres zijn!

De complete top 200 is terug te vinden op de site van De Voetbaltrainer: https://www.voetbaltrainer.nl/top-200-de-complete-lijst-seizoen-2022-2023

Tribune 1

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Veilingavond

Veilingavond
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen