Nieuws

Volgen op

Joop Brand 60 jaar in het trainersvak actief

Joop Brand is afgelopen maandag gehuldigd. De voormalig profvoetballer, voetbaltrainer en hoofd opleidingen, die inmiddels al bijna negen jaar actief is als adviseur jeugdopleiding bij IJsselmeervogels. Hij is namelijk 60 jaar actief als trainer en werd door de VVON, de vakbond van en voor voetbaltrainers, in het zonnetje gezet.

De inmiddels 84-jarige Brand is sinds 1 januari 1961 lid van de VVON. Hij was op dat moment nog rechtsbuiten van DFC, de toenmalige profclub uit Dordrecht. Na twee seizoenen Heracles ging zijn voetballoopbaan in 1964 vloeiend over naar een trainersloopbaan. Als Hoofd jeugdopleiding van Go Ahead Eagles legde Brand de basis voor zijn trainersloopbaan. Wat volgde was het hoofdtrainerschap van DWS, Haarlem, AZ ’67, Go Ahead Eagles, Sparta en Telstar.

Van 1983-1996 was Brand actief bij AZ in verschillende rollen, zoals coördinator jeugdplan, assistent-trainer, hoofdtrainer, hoofd voetbalschool en analist. Via VVV-Venlo (interim-trainer), Sparta (technisch adviseur) en Vitesse (hoofd jeugdopleiding) werd Brand halverwege 2003 benoemd als hoofd jeugdopleiding bij PSV, om halverwege 2006 weer te vertrekken. Onder zijn leiding braken talenten als Ibrahim Afellay, Roy Beerens, Otman Bakkal, Stijn Schaars en Theo Janssen door in Eindhoven en in Arnhem.

Sinds augustus 2012 is Joop Brand actief in onze jeugdopleiding en dat hij daarin een schat aan ervaring meebrengt, daar mogen we als club wekelijks toeschouwer van zijn. Dat blijkt ook wel uit de immense ervaring met toptalenten in het profvoetbal die hij met zich meebrengt. We zijn dan ook trots dat Joop Brand door de VVON in het zonnetje is gezet met een oorkonde en een speciaal beeld. Ook de bloemen en een heerlijke fles Salentein wijn kwamen hem toe.

We danken Joop Brand voor de jaren van trouwe inzet en advies en zien mede dankzij hem de opleiding in de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. We hopen dan ook op nog vele jaren samenwerking.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag

Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen