Nieuws

Volgen op

Jordy Ruizendaal (NEC Onder 19) uitgelicht

Jordy Ruizendaal tekende vorig jaar zomer een contract bij de jeugdopleiding van N.E.C. Nijmegen. De Spakenburgse middenvelder maakt daar mooie stappen als centrale middenvelder en had recent zelfs de aanvoerdersband om de arm in het hoogste jeugdteam van de Nijmegenaren. Reden voor de voetbalacademie van N.E.C. om Ruizendaal uit te lichten.

Op de website van de Voetbalacademie N.E.C. staat een uitgebreid verhaal te lezen:

Op 5-jarige leeftijd begon Jordy te voetballen. Twaalf jaar lang was IJsselmeervogels uit Spakenburg zijn club voordat N.E.C. hem op 17-jarige leeftijd naar Nijmegen haalde. Hier is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen.

Jordy omschrijft zichzelf als een controlerende verdedigende middenvelder met overzicht en vind zichzelf een echte teamspeler. Als controlerende middenvelder kent hij zijn eigen kwaliteiten: “Ik vind mijzelf een goede spelverdeler met een goede opbouw van achteruit”. Toch is hij er ook van bewust wat er nog beter kan. Zo moet het technische gedeelte, de rust aan de bal maar tegelijkertijd ook omschakelen naar een hoog baltempo een stuk beter worden.

Hoogtepunt

Zijn hoogtepunt bij N.E.C. is vrij recentelijk. Hij nam het als aanvoerder enkele weken geleden met zijn ploeg op tegen Ajax en wist uiteindelijk met drie punten weer van het veld te stappen. Een goede wedstrijd en mooie overwinning die hem voor altijd zal bijblijven.

Buiten het veld

Naast het voetballen is er ruimte voor ontspanning. Voor Jordy betekent dat vooral het relaxen met vrienden en familie of het spelen van FIFA. Naast zijn voetbalcarrière zou Jordy graag een eigen bedrijf willen hebben. Wat voor bedrijf dat weet hij nog niet.

Toekomst

Zijn volgende stap in zijn carrière is duidelijk. Het eerste van N.E.C. halen en daar doorbreken. Mocht dat lukken dan hoopt hij in de toekomst de stap te kunnen maken naar de subtop of misschien wel ooit verder dan dat. Om deze doelen te behalen blijft hij keihard werken aan zowel zijn sterke als verbeterpunten om zo een complete voetballer te worden.

cid20422 JordyR

Bron: Website Voetbalacademie N.E.C.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen