Nieuws

Volgen op

Onder 23 treft met name regiogenoten

De KNVB heeft de indeling voor de nieuwe Onder 23-competitie gepubliceerd. Eerder was al bekend dat IJsselmeervogels Onder 23 zou starten in één van de twee (hoogste) Divisie 1-competities. Inmiddels is duidelijk dat binnen deze divisie een aantal districtsgenoten wordt getroffen.

De ploeg van trainer Michael Weggemans en assistent-trainer Henk van Zoeren treft met DEM (Beverwijk), DVS '33 Ermelo en FC Lisse drie ploegen waarmee het Onder 19-team afgelopen jaar de degens kruisde en ook dit jaar in haar competitie zal treffen. Daarnaast treft het Onder 23-team met Argon (Mijdrecht), DOVO (Veenendaal) en Roda '46 (Leusden) regiogenoten met eveneens een geroemde jeugdopleiding. Enkel met FC Lisse (district West II) en het Oldenzaalse Quick '20 (district Oost) treffen de Rooien tegenstanders met een relatief grote reisafstand. Wel zijn dit tegenstanders met een gerespecteerde, omvangrijke jeugdopleiding, wat daarmee zorgt voor uitdagende affiches.

Alleen DEM (6e) scoort beter met hun opleiding in de lijst Top 200 van amateurclubs dan IJsselmeervogels (8e), samengesteld door vakblad De Voetbaltrainer. IJsselmeervogels scoort daarin overigens wel als beste van de provincie Utrecht en houdt ook FC Lisse (16e), DVS '33 (18e), DOVO (19e), Roda '46 (46e), Quick '20 (60e) en Argon (115e). Gesteld kan worden dat alle deelnemende ploegen behoren tot de categorie van clubs die hun jeugdopleiding goed op niveau hebben.

In deze competitie met acht teams zal dit najaar worden gestreden voor lijfsbehoud op het hoogste Onder 23-niveau én het winterkampioenschap. In de voorjaarscompetitie wordt vervolgens gestreden om de beste O23-ploeg van het seizoen te worden. Deze kampioen promoveert - wanneer gewenst - bovendien naar de Onder 21-competitie Divisie 4, met daarin op dit moment diverse profclubs. Een uitgebreide toelichting over dat promotierecht naar deze competitie, vallend onder het bewind van KNVB Betaald Voetbal, is te lezen in onderstaand informatiedocument

Indeling Onder 23 - Divisie 1A

Argon
DEM
DOVO
DVS '33 Ermelo
FC Lisse
IJsselmeervogels
Quick '20
Roda '46

Informatiedocument Onder 23 2020/21 >>
Indelingen Onder 23 Divisies 2020/21 >>

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's