Nieuws

Volgen op

Oud-Vogel Drommel naar PSV

Joël Drommel speelt vanaf komende zomer bij PSV. De inmiddels 24-jarige doelman van FC Twente maakt na zeven seizoenen de overstap naar de Eindhovense formatie en tekent daar een contract tot 2026. 

De in Bussum geboren Drommel begon zijn loopbaan bij SDO en maakte al snel de overstap naar de profs van Almere City FC, toen nog FC Omniworld genaamd. Als rechtermiddenvelder wist hij echter onvoldoende indruk achter te laten en zijn contract werd in 2011 niet verlengd. Door een weggevallen doelman kwam Drommel aan het eind van het seizoen op doel terecht, waar de zoon van voormalig doelman Piet-Jan Drommel indruk maakte. Het vertrek stond echter vast waardoor hij in 2011 overstapte naar IJsselmeervogels.

Bij IJsselmeervogels kwam Drommel in de B2 terecht, waar hij in het team van Joy Doelwijt (trainer), Jaco Oosterveen (assistent-trainer) en Jaap de Graaf (teammanager) eveneens startte als veldspeler. Door een keepersprobleem kwam Drommel in oktober 2011 echter op doel. Een positie die hij nooit meer verliet.

In 2014 nam de talentvolle doelman, die toen ook al geregeld meetrainde bij het A-selectie-keepersbestand onder leiding van Jacob Mulder, deel aan de 'Nike Football's The Chance Global'. Bij deze internationale talentendagen voor talenten die nog geen onderdeel uitmaken van een profclub-jeugdopleiding, werd Drommel uiteindelijk winnaar. Het leverde Joël Drommel een opleidingscontract bij FC Twente op.

In zijn eerste jaar bij de Twentse formatie maakte Drommel zodanig veel indruk, dat hij werd opgenomen in de selectie van Nederland onder de 19, derde doelman werd bij de A-selectie van FC Twente en al snel een contract tekent tot de zomer van 2019 en later ook 2021. In de seizoenen die volgende in Twente volgde een selectie voor de het 'grote' Oranje en nu dus een transfer naar de Nederlandse topclub PSV. 

We zijn trots te zien dat Joël Drommel zijn ontwikkeling heeft doorgezet na het vertrek van de Westmaat en wensen hem ook in Eindhoven veel sportief succes!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag

Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen