Nieuws

Volgen op

Pascal Koelewijn (O17) stapt over naar Vitesse

Pascal Koelewijn maakt vanaf komend seizoen deel uit van Vitesse Onder 18. De 17-jarige aanvaller speelt dit seizoen nog in IJsselmeervogels Onder 17 en maakt deze zomer de overstap naar de academie van de club uit Arnhem.

De uit een 'Rooie familie' afkomstige Pascal Koelewijn, die oom moest zeggen tegen wijlen Evert 'Tip' de Graaf, van wie Jordy Ruizendaal (Jong N.E.C.) een achterneef is en wiens vader Michiel Koelewijn in de jaren '90 nog in het eerste speelde, speelt al zijn hele voetballeven bij IJsselmeervogels. Begonnen in de Kleine Rooie Vogels maakte de aanvaller, die te boek staat als groot talent, ondanks zijn jonge leeftijd in 2018 al voortijdig de overstap naar Onder 17. Dit seizoen was de voorhoedespeler op proef bij AZ, FC Utrecht én Vitesse en laatstgenoemde heeft het talent aan zich weten te binden.

Vitesse Onder 18 werd dit seizoen getraind door Theo Janssen en staat volgend jaar onder leiding van Tim Cornelisse, omdat eerstgenoemde talenten coach wordt. Cornelisse, in het verleden verdediger van onder meer FC Utrecht en Vitesse, is dit seizoen nog assistent-trainer van Jong Vitesse en zal komend weer eindverantwoordelijke zijn van een team.

Ralph Hovestad, sinds dit seizoen hoofdtrainer van Onder-17, is niet verbaasd over de overstap: “We hebben te maken met een talentvolle groep met diverse spelers die een stap hogerop zeker aankunnen. Pascal heeft dit jaar ook al in wedstrijden van Onder 19 en onderlinge oefenwedstrijden laten zien toe zijn aan meer uitdaging en weerstand. Deze overstap verbaast ons als staf dan ook geenszins en het bewijst dat het loont om in deze periode keihard aan je ontwikkeling te blijven werken, ondanks het gebrek aan competitiewedstrijden. Dat harde werken wordt voor Pascal nu beloond met deze mooie stap in zijn voetballoopbaan.”

We is trots om te zien dat opnieuw een jeugdspeler door de voordeur vertrekt naar een gerenommeerde jeugdopleiding. Het is voor ons als club het bewijs dat we met het investeren in onze opleiding een aantal jaren geleden de goede weg zijn ingeslagen. Dat werd in 2017 al onderstreept met het KNVB keurmerk "Regionale opleiding”, die in 2020 verlengd werd, en daarnaast het flinke aantal spelers dat vanuit onze, of via onze opleiding, de weg naar een BVO wist te vinden. Onder meer Yassine Tekfaoui, Sofian Assila (FC Utrecht), Daniël Beukers (AZ), Joël Drommel (FC Twente / PSV), Tarik Arslan (Vitesse), Douwe Knevel (PEC Zwolle), Jordy Ruizendaal (N.E.C. Nijmegen), Esmee de Graaf (inmiddels Leicester City) en Williënne ter Beek (inmiddels sc Heerenveen) gingen Pascal Koelewijn voor.

We feliciteren Pascal met deze fantastische stap! Heel veel succes gewenst.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen