Nieuws

Volgen op

Sophie van Vugt maakt debuut in Azerion Vrouwen Eredivisie

Sophie van Vugt, voormalig jeugdspeelster van IJsselmeervogels, heeft afgelopen zondag haar debuut gemaakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie namens PEC Zwolle vrouwen. De middenveldster viel in Rotterdam in tijdens het competitieduel met Excelsior vrouwen in het Van Dongen & De Roo stadion. Van Vugt treedt hiermee in de voetsporen van Esmee de Graaf die ook haar eerste stappen in de eredivisie bij PEC Zwolle zette.

Dit voorjaar viel in het Vogelnieuws al te lezen dat Sophie in Zwolle goed aan de weg timmert. Ze was op dat moment al onderdeel van Jong PEC Zwolle vrouwen en tevens jeugdinternational bij Oranje o16. Het voetballen in de Overijsselse hoofdstad combineert Sophie met het volgen van onderwijs op het Centre for Sports and Education. In ditzelfde artikel vertelde Sophie al dat ze IJsselmeervogels dankbaar was voor de kansen die zij als jeugdspeelster kreeg binnen de club. Hierdoor kon ze lang tussen de jongens voetballen voordat ze naar Zwolle vertrok.

Het team van PEC Zwolle staat op dit moment in het rechterrijtje met 1 punt uit 3 wedstrijden. De Zwolse club staat bekend om haar goede jeugdopleiding en zag al meerdere jeugdspelers, zoals Tess van Bentem, Danique Noordman en Jill Diekman, uitgroeien tot vaste waarde in PEC Zwolle vrouwen.

Als IJsselmeervogels zijnde, zijn wij trots op het feit dat er opnieuw een jeugdspeelster de Eredivisie vrouwen heeft weten te halen. Samen met Esmee de Graaf en Willienne ter Beek staat de teller nu op drie in de afgelopen jaren. Wij wensen Sophie veel succes in de komende periode en nog meer speeltijd bij PEC Zwolle vrouwen.

Sophie van VugtFoto's: Erik de Weerd / IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen