Nieuws

Volgen op

Sterk Vrouwen 1 doet zichzelf tekort in Bennekom

Op 'Sportpark De Eikelhof' in Bennekom met lichte wind en sporadisch een zonnetje gingen de Rooien op bezoek bij de plaatselijke VV Bennekom. Dat wedrd afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse en heeft als promovendus tot nu toe een prima seizoen in de tweede klasse. Alle ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd.

IJsselmeervogels startte sterk en nam het heft in handen. Tot in de zesde minuut een fout in de opbouw een corner tegen tot gevolg had. Ook hier werd er niet adequaat verdedigd en kon de Bennekomse ongehinderd binnen koppen, 1-0.

Niet van de leg gingen de Vogels door met waar ze begonnen waren en kwamen regelmatig gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Manù Schuit kopte een vrije trap van Romy van Halteren door op Sam Koelewijn. Sam vond Nadia Hartog die helaas het vizier te hoog had staan. Op het kwartier mocht Sam zelf aanleggen maar vond de keeper op haar weg. Lisa Zwaan produceerde nog een gevaarlijk schot en in blessuretijd waren de vrouwen helemaal dichtbij met een kopbal van Esri de Harder en een kopbal van Sam na een goede vrije trap van Joyce Hartog. Ruststand 1-0.

IMG 4547

Manù Schuit stuit op de keeper van Bennekom.

De tweede helft werd de druk nog groter. Sam schoot in de 54e een vrije trap op de lat, waarna de rebound door Nadia over het doel getild werd. Daarna was er een goede actie van Esri, die tussen twee tegenstanders door dribbelde en vervolgens de lat raakte. Nadia trof nog een keer van dichtbij de keeper op haar weg.

In de 67e minuut had Romy een goede pass in huis die via Sam bij de net ingevallen Alice van Diermen terecht kwam, 1-1. In deze fase kwam Bennekom er niet meer uit en produceerden de Vogels elke minuut wel een kans. Maar kansen voor Alice, Esri, wederom Alice, Sam en een gevaarlijke vrije trap van Lisa werden niet verzilverd. Tot in de 91e minuut Nadia een uitstekende actie uit de heupen schudde en Esri vond die de bal de kruising in toverde, 1-2.

IMG 4703

Lotte Meester kapt haar directe tegenstander uit.

De wedstrijd leek gespeeld maar daar dacht Bennekom anders over. In de 94e misten de Bennekommers nog een hele grote kans die over het doel verdween. Diep in blessuretijd kreeg Bennekom nog een corner en was er grote verbazing toen de scheidsrechter twee duwfouten onbestraft liet. Keeper Jonne Odding kreeg een duw en was uitgeschakeld, Esri wilde de hoge bal nog wegkoppen maar met twee handen in haar rug schampte ze de bal het eigen doel in, 2-2. De scheidsrechter, die de hele wedstrijd al niet wilde communiceren en beide teams irriteerde met onduidelijke beslissingen, negeerde vervolgens de grensrechter en floot af.

IMG 4734

Esri de Harder en Lisa Zwaan gaan het kopduel aan

Gefrustreerd en met één in plaats van drie punten droop IJsselmeervogels af. Toch was de trainer oprecht trots op de vechtlust en de gecreëerde kansen. Dit moet de komende wedstrijden in de eindsprint richting de winterstop de nodige punten gaan opleveren.

Komende zaterdag op de Westmaat wacht de wedstrijd tegen VEP om (LET OP!) 16:30 uur.

Karakteristieken:
Doelpunten: 6. Bennekom 1-0, 67. Alice van Diermen (Sam Koelewijn) 1-1, 90+1. Esri de Harder (Nadia Hartog) 1-2, 90+6. Bennekom 2-2
Scheidsrechter: G. de Graaf
Toeschouwers: 34
Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan; Nadia Hartog, Sam Koelewijn (77. Angela van de Groep), Manù Schuit (58. Alice van Diermen)

IMG 4791

Alice van Diermen is op weg naar de gelijkmaker.

 

Foto's: Frank Roding, kijk voor alle foto's in het fotoalbum via deze link.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

14
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
De Westmaat

15
dec
Kerstborrel Vrijwilligers

Kerstborrel Vrijwilligers
Clubhuis

27
dec
Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi

Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi
Clubhuis

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine

Alle evenementen