Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 pakt periodetitel

Wat een spanning op de gezichten van de vrouwen in de kleedkamer. Het was snel duidelijk, dit is een finale! De tactiek werd besproken en de warming-up werd gestart. Koude weersomstandigheden op deze zaterdagmiddag, maar het zonnetje op delen van het veld maakte het aangenaam.

De opkomst was wederom geweldig om te zien. Met onze pupil Caitlin voorop. Het begin van de wedstrijd was voor GVVV. Zij zette ons goed onder druk. Waarbij ze in de 4e minuut al een grote kans creëerde. Echter, was het in de 10e minuut raak voor onze vrouwen. Een mooie vrije trap van Lotte M werd door een GVVV speelster voldoende aangeraakt en de bal belandde in het goal. Een 1-0 voorsprong. Onze vrouwen namen meer en meer het spel over. Zo kregen we in de volgende 15 minuten 4 opgelegde kansen! We verzuimde het om de bal in het doel af te werken.

Als je het doelpunt zelf niet maakt, dan kan je hem aan de andere kant verwachten.. en ja hoor daar kwam die in de 40e minuut. Onze verzorgster liep nog IN het veld en GVVV nam al heel slim & snel de corner. Een dubieuze beslissing van de scheids.

Gelukkig duurde deze gelijke stand niet lang. In de 45e minuut werd Naomi in de 16e onderuit gehaald. De scheids kon niets anders dan een penalty toekennen. Hier maakte Naomi gebruik van en zo gingen wij rusten met een 2-1 voorsprong.

We konden maar 15 minuten van deze voorsprong genieten. De eerste beste aanval van GVVV werd de 2-2. De wedstrijd kantelde toch weer wat meer richting GVVV. Maar de vrouwen bleven strijden. Het was in de 56e minuut waarbij Nadia door een assist van Lotte M naar het doel werd gestuurd. Nadia schilderde de bal heerlijk over de keeper. Wat een ontlading! In de minuten hierna volgde voor beide ploegen kansen. Zo werd er een doelpunt voor ons afgekeurd ivm buitenspel volgens de grensrechter. En werd in de 83e minuut de gelijkmaker afgekeurd. Omdat er in de 16 een overtreding op onze linksback was gemaakt. Voor beide ploegen was er sprake van onvrede.

Na deze 83e minuut werd het een zinderend slot! De vrouwen kregen vleugels en liepen binnen een paar minuten over GVVV heen en klaarde de klus. De 4-2 was een heerlijk uitgespeelde goal, waarbij Evita mocht afmaken. En nog geen minuut later kon Naomi 1 vs 1 op de keeper af en faalde niet. Een 5-2 score in de 90e minuut. Wie had dat kunnen dromen!

We bedanken Dhr. E. Rotscheid voor het leiden van deze spannende wedstrijd na weken van blessure!

Vrouwen 1 pakt de koppositie over van GVVV met 2 punten verschil en nog 2 wedstrijden minder gespeeld. Met deze overwinning werd ook de periode titel binnen gehaald.

Het feestje werd uitgebreid gevierd in de kleedkamer en als verrassing hadden Sint en zijn voetbalpieten ook nog wat gedichten en cadeautjes achtergelaten. Onze pupil Caitlin werd ook niet vergeten en kreeg naast de gesigneerde bal ook nog cadeautjes. Ze vierde het feestje gezellig mee in de kleedkamer!

Na afloop werd er nog meer heugelijk nieuws bekend gemaakt. De vrouwen hebben een nieuwe sponsor voor de jassen. Van den Hoogen engineering. Zo lopen de vrouwen er geheel netjes bij. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Van den Hoogen deze jassen wilt sponsoren!

De dag kon niet stuk voor onze vrouwen. The day after en we genieten nog steeds na. Vanaf morgen zal de focus liggen op de twee resterende wedstrijden van 2019. Zullen de vrouwen ongeslagen 2019 uit knallen?