Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 stuit op last minute puntverlies op de Westmaat

De herstart van de competitie 2023-2024 van Vrouwen 1 in begon waar ze vorig jaar waren geëindigd, op de Westmaat. Het te laag geklasseerde De Meern was de tegenstander. Waar de uitwedstrijd in 1-1 was geëindigd, mochten beide teams proberen het nu beter te doen. Droog met een graadje of acht, maar een stevige wind waren de weersomstandigheden.

De Merenezen probeerde vanuit een compacte organisatie de punten met te pikken. IJsselmeervogels startte met meer balbezit en moest proberen het gaatje te vinden. De eerste dertig minuten leverden veel strijd maar nauwelijks kansen, wel enkele corners, voor beide ploegen. Tot Lisa Zwaan Alice van Diermen lanceerde die op haar beurt de bal voorzette op Nadia Hartog die vervolgens de bal net voorlangs schoof. Nog geen minuut later was het Esri de Harder die goed voorzette vanaf links maar deze keer lukte het Nadia net niet om de bal binnen te lopen.

IMG 9640

Nadia Hartog is goed naar binnen gekomen, maar is ongelukkig in de afwerking

De wedstrijd kwam wat van het slot en tien minuten later werd een gevaarlijke schuiver van Esri goed gekeerd door de keeper van De Meern. Vlak voor rust was De Meern voor het eerst echt gevaarlijk, en hoe. Een aanvaller ontsnapte aan Tirza Koelewijn en stormde op Jonne Odding af. Deze wist de doelpoging echter onschadelijk te maken. Ruststand 0-0.

De tweede helft was weer meer van hetzelfde totdat in de 65e minuut Jonne een gevaarlijke vrije trap onder de lat vandaan tikte. Even later was het de beurt voor de Roodwitten toen Sam Koelewijn in de 65e minuut Alice lanceerde. Vanaf de middenlijn was Alice weg. Ze besloot vanaf zo’n vijfentwintig meter de bal langs de uitkomende keeper te schieten. De bal verdween tot grote vreugde linksonder in de hoek, 1-0

IMG 9915

Alice van Diermen is koelbloedig en brengt IJsselmeervogels op voorsprong

Vervolgens draaide het wedstrijdbeeld volledig om. De Vogels werden verder en verder teruggedrongen, en kwamen er nauwelijks nog uit. Met hangen en wurgen bleven ze overeind, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Toen het ook niet meer lukte om druk op de bal te geven werd het helemaal billenknijpen. En dat resulteerde uiteindelijk in de 89e minuut tot de gelijkmaker. Een prachtig schot van net buiten de zestien verdween met een boog in de verre linkerhoek over de kansloze Jonne. Dat was zuur met nog twee minuten te gaan, maar wel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd.

IMG 9906

Lisa Zwaan wordt afgehouden waardoor De Meern er met de bal vandoor kan

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen om 17:00 uur thuis tegen Hillegom in de achtste finale van de beker.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - De Meern VR1 1-1 (0-0)
Doelpunten: 73. Alice van Diermen 1-0, 89. Sandy van den Broek 1-1
Scheidsrechter: M. Makdan
Toeschouwers: 34
Gele kaarten: Lisa Zwaan, Alice van Diermen
Opstelling: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tirza Koelewijn, Tessa Koelewijn, Shanice van Kampen; Lisa Zwaan, Esri de Harder (46. Angela van de Groep), Lotte Meester (90. Joyce Hartog); Nadia Hartog (46. Emma van Eeken), Sam Koelewijn (76. Janneke Jakma), Alice van Diermen

IMG 9965

Het shirt van Emma van Eeken heeft het zwaar te verduren

Foto's: Frank Roding

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen