Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 wint laatste competitiewedstrijd en is strijdvaardig voor halve finale beker en nacompetitie

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij DVS '33 in Ermelo. De geel zwarten die nog alles te winnen of te verliezen hebben, verloren de eerste confrontatie op de Westmaat met 3-1. Weinig wind, de zon hoog en de oplopende temperatuur zorgden voor heerlijk maar pittig voetbalweer.

IJsselmeervogels combineerde zich over links gelijk al naar voren, waar de opgekomen Joyce Hartog binnen schoot maar de vlag helaas roet in het eten gooide. In de 3e minuut werd een lange bal naar voren onderschept, waarna DVS gelijk de diepte zocht en de Vogels defensie verraste. De defensie stond groot, DVS profiteerde en de 1-0 is een feit. Er ontspon zich een leuk voetbalgevecht waarbij de Ermeloërs regelmatig dreigend waren maar niet tot grote kansen kwamen. Dat lukte de Rooien wel regelmatig. De sterk spelende Lotte Meester verstuurde een prachtige cross naar de linkerkant van de 'zestien' waar Alice van Diermen sterk het duel won, maar vervolgens voorlangs schoot. Even later was het Lotte die een vrije trap in de linker hoek plaatste, maar zag de bal nog gered worden door een speler.

Op aangeven van Alice van Diermen scoort Nadia Hartog de gelijkmaker (1-1)

In de 23e minuut was het wel raak. Janneke Jakma onderschepte de bal op het middenveld. Nadia Hartog pakte op en stuurde Alice de diepte in om zelf sprintend bij te sluiten. Alice legde de bal goed breed en Nadia rondde zwaar onder druk uitstekend af, 1-1. Diep in blessuretijd viel de 1-2 binnen. Tirza Koelewijn speelde de bal diep waar een DVS-speelster de bal onbedoeld verlengde. Daar wist Alice wel raad mee en liftte de bal over de keepster, 51 minuten gespeeld en 1-2. In de 56e(!) minuut zette Alice nog Cherelle Blokhuis vrij voor het doel, maar deze bal vloog over het doel.

IMG 1121
Alice van Diermen is geconcentreerd op de bal en op weg naar de 1-2.

Na rust met de nodige wisselingen gingen de Vogels op jacht naar de 1-3. De ingevallen Emma van Eeken sprintte onhoudbaar door de defensie, legde oog in oog met de keeper de bal af maar die kon helaas onderschept worden. In de 64e minuut won Sam Koelewijn een duel op het middenveld en stuurde de alerte Manù Schuit naar voren. Die twijfelde geen moment en speelde de bal prachtig over de ver voor haar doel staande keeper, 1-3. Angela van de Groep schoot nog een vrije trap vanaf zo'n 40 meter onderkant lat. Sam zette Manu nog een keer vrij voor de goal, maar Manu liftte de bal van dichtbij over het doel. Emma schoot nog een keer vol op de keeper en kopte daarna net te zacht in waardoor de keeper wederom kon redden.

IMG 1330
Manù Schuit haalt uit en zorgt voor de 1-3

In de 91e minuut scoorden de moegestreden DVS-ers nog de 2-3. Uit een goed uitgespeelde aanval werd de voorgezette bal keurig binnen gekopt. De gastvrouwen zetten nog een keer aan, maar de Vogels gaven het niet meer weg en sluiten de competitie af met een keurige zege op een derde plaats.

Aankomende dinsdag 14 mei 20:30 spelen de vrouwen de halve finale beker tegen Odysseus in Utrecht. Daarna start de nacompetitie.

Karakteristieken:
DVS '33 Ermelo VR1 - IJsselmeervogels VR1 2-3 (1-2)
Doelpunten: 3. DVS '33 1-0, 23. Nadia Hartog (Alice van Diermen) 1-1, 45+6. Alice van Diermen (Tirza Koelewijn) 1-2, 64. Manù Schuit (Sam Koelewijn) 1-3, 90+1. DVS '33 2-3
Scheidsrechter: A. Wiegersma
Toeschouwers: 27
Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn (46. Shanice van Kampen), Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Janneke Jakma (62. Sam Koelewijn), Lisa Zwaan (46. Angela van de Groep); Cherelle Blokhuis, Nadia Hartog (62. Manù Schuit), Alice van Diermen (46. Emma van Eeken)