Nieuws

Volgen op

Chaotisch duel eindigt in zege voor Zaal 1

Afgelopen vrijdag heeft IJsselmeervogels Zaal 1 de ijzersterke reeks voortgezet, door te winnen van zvv DOS’58. In een bomvolle sporthal De Toekomst, eindigde een chaotische wedstrijd in 5-3. Eerder dit seizoen verslikte IJsselmeervogels zich nog tegen de mannen uit Utrecht, maar deze keer lieten de Vogels zien waarom ze een echte titelkandidaat zijn.

Eerste helft
Beide teams begonnen gretig aan de wedstrijd. IJsselmeervogels wilde zich natuurlijk revancheren na de nederlaag in de eerste seizoenshelft. Maar nog belangrijker, is de achtervolging op koploper Lesley Boys. Na slechts 5 minuten kreeg IJsselmeervogels een cadeautje. Een pass van Daniël Adam werd per ongeluk in het eigen doel geschoten door de verdediger van zvv DOS’58. Hierdoor namen de Vogels snel de leiding in deze belangrijke wedstrijd.

Na deze gelukstreffer ging IJsselmeervogels door met voetballen. Er werden kleine kansen gecreëerd, maar de Utrechtse keeper stond zijn mannetje. Er was weinig aan de hand voor de Vogels, totdat het in een mum van tijd helemaal misging. Keeper Giel Kootstra was mee naar voren gegaan om te helpen in de aanval. Na pijnlijke balverlies van Serhii Fil, was de weg naar het doel helemaal vrij voor de aanvaller van zvv DOS’58 en scoorde hij de 1-1.

De mannen uit Utrecht roken bloed en gingen vol in de aanval. Het leidde tot een snelle 1-2 na een sterke aanval via de rechterkant. IJsselmeervogels was het helemaal kwijt en moest snel orde op zaken stellen. De wedstrijd werd echter vaak kapot gefloten, doordat lichte duwtjes snel afgestraft werden met een vrije trap. Mede hierdoor hadden de Vogels moeite om het eigen spel te spelen. Er was een magisch een-tweetje tussen Serhii Fil en Daniël Adam voor nodig om de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Kort hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft
Het publiek kon zich opmaken voor een hectische tweede helft. Het begon met een opstootje tussen Alexandr Grigorescu en de aanvoerder van de uitploeg. De aanvoerder ontving een gele kaart, waardoor de Vogels twee minuten met een man meer mochten spelen. Deze man-meer-situatie werd niet goed uitgespeeld, maar IJsselmeervogels pakte hiermee wel het initiatief terug.

Het opportunistische spel van beide teams, zorgde voor veel vermaak voor de toeschouwers. Het spel ging heen en weer en beide keepers onderscheidden zich meerdere malen. Uiteindelijk werd de 3-2 gescoord na een schermutseling voor het doel van zvv DOS’58. Nick Heek kopte de bal naar Alexandr Grigorescu, die op zijn beurt de bal gemakkelijk in het doel kon schieten. De voorsprong was echter van korte duur. Een vrije trap van zvv DOS’58 leek niet gevaarlijk, maar de bal ging er alsnog in doordat er niet goed ingegrepen werd in de verdediging: 3-3.

Na deze gelijkmaker ontspoorde de wedstrijd. Een opstootje met (wederom) Alexandr Grigorescu in de hoofdrol, zorgde voor veel duw- en trekwerk tussen beide teams. De Spaanse scheidsrechter bleef ‘tranquilo’ en zorgde ervoor dat de wedstrijd niet verder escaleerde. Alexandr Grigorescu ontving een gele kaart, waardoor de Vogels twee minuten met een man minder moesten spelen. Een goed georganiseerd drietal hield stand tegen de Utrechtenaren, die geen uitgespeelde kansen konden forceren.

Nadat Alexandr Grigorescu het veld weer mocht betreden, bewees hij gelijk zijn waarde. Een voorzet van Joshua Duyst belandde in de kluts en Alexandr Grigorescu wist met een verfijnde hakbal, de vrijstaande Serhii Fil te bereiken. Serhii Fil hield het hoofd koel en liet de sporthal beven na het maken van de bevrijdende 4-3. Ongeloof op de gezichten van zvv DOS’58, dat nu in de laatste paar minuten op zoek moest naar de gelijkmaker.

De wereld stond even stil, na een botsing tussen Nick Heek en de keeper van de uitploeg. De keeper kwam onbesuisd uit en raakte Nick Heek met de knie naar voren. Met een schouder uit de kom, moest Nick Heek het veld verlaten. Joshua Duyst was zijn vervanger en mocht gelijk de vrije trap nemen. De afstand naar het doel leek te groot, maar niets bleek minder waar. Met een kneiterhard schot zette Joshua Duyst de eindstand op het scorebord: 5-3. Na het laatste fluitsignaal bleef het nog lang onrustig in de zaal, omdat de mannen uit Utrecht het niet eens waren met de scheidsrechter.

Desalniettemin zorgt IJsselmeervogels Zaal 1 met deze overwinning ervoor, dat het blijft aanhaken bij de koploper. Aanstaande vrijdag staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. In Amsterdam gaan de Vogels op bezoek bij koploper Lesley Boys. Het verschil tussen de twee teams is drie punten, in het voordeel van de Amsterdammers. Aan het begin van het seizoen won IJsselmeervogels nog met 3-2, maar na dit verliespartij zette Lesley Boys een nagenoeg foutloze reeks neer. In de Bijlmer wordt de wedstrijd van het seizoen om 20:10 afgetrapt.