Nieuws

Futsal 1 nadert koppositie na winst op Golden Stars FC

IJsselmeervogels Futsal 1 heeft afgelopen vrijdag 3 belangrijke punten gepakt in de strijd om de titel. In de eigen sporthal De Toekomst, werd tegen het stugge Golden Stars FC met 5-1 gewonnen. De belangen voor deze speelronde waren groot. Om nog zicht te houden op de koploper, waren 3 punten pakken het enige dat telt.

Eerste helft
De wedstrijd kende een stroeve start. IJsselmeervogels nam dan wel gelijk het initiatief, maar mede door vele overtredingen kwamen de Vogels niet lekker in hun spel. Er was een gelukstreffer voor nodig om de wedstrijd open te breken. Een schot van Serhii Fil leek geen gevaar, ware het niet dat de keeper van de uitploeg de bal losliet. Alexandr Grigorescu was er als de kippen bij en tekende voor de openingstreffer: 1-0.

Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld. De Vogels namen gas terug en Golden Stars FC kreeg meer en meer de bal. Echter, had de uitploeg veel moeite om kansen te creëren. Een goed georganiseerd IJsselmeervogels bleek vaak te machtig. Totdat de aanvoerder van Golden Stars FC iets te veel ruimte kreeg aan de rechterkant van het veld. Vanuit een ogenschijnlijk moeilijke hoek, schoot hij de bal strak in de linkerkruising. Keeper Giel Kootstra was kansloos op de inzet en zo stond het tot ieders verbazing weer gelijk: 1-1.

Dit doelpunt schudde de Vogels wakker. Het initiatief moest terug genomen worden om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Een aantal minuten na de tegentreffer, liet het oost-Europese drietal van de Vogels zien waar het toe in staat is. Met een briljante combinatie tussen Serhii Fil en Alexandr Grigorescu, lieten zij de verdediging eruitzien als een speeltuin. De bal belandde bij Daniël Adam, die vervolgens gemakkelijk kon afwerken: 2-1. Het was een belangrijk doelpunt voor het vertrouwen van IJsselmeervogels, dat gebrand was op meer.

De Vogels stoomden door in de slotfase van de eerste helft. Een vlijmscherpe counter, onder leiding van Jelle Priem, eindigde bij de mee naar voren gesprinte Cees Duyst. Cees Duyst stuurde zijn tegenstander met een technisch hoogstandje het bos in en verschalkte de keeper: 3-1. Kort voor rust wist IJsselmeervogels zelfs de vierde treffer van de avond te maken. De wankelende keeper van Golden Stars FC, had geen antwoord op een hard afstandsschot van Joël Kok. De bal vloog door zijn benen, waardoor de Vogels gingen rusten met een 4-1 tussenstand.

Tweede helft
De tweede helft begon zeer rumoerig. Er werd veel gefloten voor lichte duwtjes, waardoor er weinig werd gevoetbald. Harde overtredingen werden niet bestraft en zelfs een elleboogstoot in het gezicht van Patrick Koelewijn, werd gemakkelijk weggewuifd door de scheidsrechter. Het maakte de sfeer op het veld er niet beter op. Het publiek in de sporthalbar liet vaak van zich horen, in de hoop dat de wedstrijd normaal uitgespeeld kon worden.

Golden Stars FC had in de tweede helft veel de bal, maar de verdediging van de Vogels stond als een huis. Het zorgde voor veel frustratie bij de uitploeg, met name bij de aanvoerder. Na meerdere malen te schelden had de scheidsrechter er genoeg van. Hij ontving een gele kaart en zo stonden de Vogels eventjes met een man meer op het veld. Ondanks deze riante situatie, wist IJsselmeervogels geen gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander.

Met nog 5 minuten op de klok, was de zoveelste harde overtreding een feit. Deze keer werd Nick Heek tegen de grond gewerkt, waardoor de Vogels een penalty toegewezen kregen. Penalty-specialist Serhii Fil trad aan om de penalty te nemen. Zijn inzet vloog een meter naast het doel, wat leidde tot verbazing bij het publiek. Serhii Fil herstelde zijn misser nog wel, nadat hij met een splijtende pass Alexandr Grigorescu de diepte in stuurde. Alexandr Grigorescu bleef rustig en plaatste de bal langs de keeper: 5-1. Na deze treffer floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Met deze belangrijke overwinning doet IJsselmeervogels Futsal 1 zeer goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Lesley Boys laat (eindelijk) punten liggen, door gelijk te spelen tegen nummer 3 Annour/Madiba. Hierdoor slinkt de voorsprong op de Vogels naar nog maar 1 punt. Aanstaande vrijdag is diezelfde Annour/Madiba de tegenstander. Het zal een zeer spannende confrontatie worden tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. De wedstrijd wordt gespeeld in Amersfoort en zal 21:00 beginnen.