Nieuws

Volgen op

Futsal 1 sluit competitie in stijl af tegen TOB Rksv

Afgelopen vrijdag heeft IJsselmeervogels Futsal 1 eenvoudig weten te winnen van TOB Rksv. In de eigen sporthal De Toekomst werd met 12-4 gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het plan duidelijk, namelijk de competitie overtuigend afsluiten. Hekkensluiter TOB kon zich enkel met een overwinning op de Vogels nog behoeden voor directe degradatie.

Eerste helft
IJsselmeervogels begon zeer sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd vanaf de eerste seconde vastgezet en dit leverde gelijk een doelpunt op. Serhii Fil zette goed druk en onderschepte de bal. Een simpel een-tweetje met Nick Heek, resulteerde in een doelpunt: 0-1. De Vogels bleven aanzetten en waren hongerig als wolven. Patrick Koelewijn werd de diepte ingestuurd door Joël Kok, waarna hij met buitenkant voet de vrijstaande Jelle Priem bereikte. Jelle Priem bleef rustig en tekende voor een snelle 2-0. Niet veel later maakte Jelle Priem ook de 3-0, doordat hij de bal zomaar in de schoot geworpen kreeg.

IMG 7854

Slechts enkele seconden onderweg en Serhii Fil scoort al het eerste doelpunt.

Met een comfortabele voorsprong, leek het een zeer gemakkelijke avond te worden voor IJsselmeervogels. Het gezegde luidt, hoogmoed komt voor de val. De Vogels werden nonchalant en incasseerden een onnodige 1-3. Door slecht verdedigen, kon de spits van de uitploeg makkelijk doorlopen. Hij schoot de bal buiten bereik van invalkeeper Naud Visser in de kruising. Niet veel later maakte diezelfde spits ook de 2-3. Vanuit een onmogelijke hoek, schoot hij de bal op identieke wijze het doel in. De Vogels moest wakker worden, maar TOB Rksv was nog niet klaar. Ze werden in het zadel geholpen door de keeper van IJsselmeervogels, die zich verkeek op een hoge bal. Hierdoor stond de stand in een mum van tijd weer gelijk: 3-3.

IMG 7867

Jelle Priem scoort 2-0.

De Vogels wisten niet wat hen overkwam en moesten alle zeilen bijzetten om de voorsprong terug te pakken. Gelukkig kan het op dit soort momenten altijd rekenen op Nick Heek. Met een kneiterhard afstandsschot onderkant lat, zorgde Nick Heek ervoor dat de Vogels wat meer lucht kregen: 4-3. Het spel werd beter en dat leverde veel kansen op. Patrick Koelewijn zette met een strakke pass, de vrijstaande Jelle Kootstra voor de keeper. De routinier maakte geen fout en passeerde de keeper: 5-3. Vlak voor rust zette Joël Kok de marge weer op drie. Een primeur ontstond, namelijk toen Jelle Priem de bal breed legde op Joël Kok. Joël Kok schoot met het linkerbeen raak en zorgde hiermee voor de ruststand: 6-3.

Tweede helft
De tweede helft begon met een technisch hoogstandje van Patrick Koelewijn. Patrick Koelewijn onderschepte de bal en wurmde zich daarna tussen de twee verdedigers. Oog in oog met de keeper, maakte hij geen fout en schoot onberispelijk raak: 7-3. Na de goal kreeg IJsselmeervogels een cadeautje, en dan in het bijzonder voor Jelle Priem. Voor de tweede keer deze avond, zorgde zijn lange benen ervoor dat hij een pass uit de verdediging wist te onderscheppen. Hiermee stond Jelle Priem gelijk één op één op de keeper, wat voor hem een koud kunstje is: 8-3. Vlak daarna zette ook topscorer Alexandr Grigorescu zijn naam op het scorebord. Met een dubbel een-tweetje, stuurde Alexandr Grigorescu en Serhii Fil de verdedigers en keeper flink het bos in: 9-3.

In de slotfase van de wedstrijd bleven de Vogels gretig. Patrick Koelewijn zag dat Geert-Henk Muijs helemaal vrijgelaten werd bij de tweede paal. Een fout, die je met een goaltjesdief als Geert-Henk Muijs nooit mag maken. Geert-Henk Muijs had geen enkele moeite met de strakke pass en maakte de tiende treffer van de avond: 10-3. Met nog 5 minuten te gaan, maakte Joël Kok zijn tweede van de avond. Joël Kok besloot de bal niet af te leggen, maar voor eigen succes te gaan. Deze keuze werd beloond met een heerlijk ‘rush’, waarmee hij de 11-3 op het bord zette. De laatste treffer van de Vogels kwam op naam van Jelle Priem. Jelle Priem zette de aanval zelf van achteren op, waarna hij de bal via Patrick Koelewijn terugkreeg en simpel afrondde: 12-3. Vlak voor tijd maakte TOB Rksv nog wel een eretreffer, maar meer dan dat was het ook niet: 12-4.

Met deze overtuigende overwinning, sluit IJsselmeervogels Futsal 1 de competitie in stijl af. Een ongeslagen reeks van 18 wedstrijden, bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn om de titelstrijd tegen Lesley Boys te winnen. Desalniettemin kunnen de Vogels trots zijn op een tweede plek, vooral omdat het als promovendus aan het seizoen begon. Gelukkig is het futsalseizoen van IJsselmeervogels nog lang niet voorbij! Doordat de Vogels een periodetitel hebben gepakt, plaatsen ze zich voor de play-offs voor promotie naar de Topklasse. Daarbij komt kijken, dat IJsselmeervogels nog steeds in het bekertoernooi actief is. De mannen staan in de kwartfinale, waarin ze het opnemen tegen een oude bekende. Op vrijdag 3 mei komt Voorwaarts op bezoek in sporthal De Toekomst.

Wilt u op de hoogte blijven van alle updates omtrent het bekertoernooi én de play-offs voor promotie? Volg dan vvijv_futsal op Instagram en mis niks meer!

TOB 1

Doelpunt van aanvoerder Joël Kok.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen