Nieuws

Volgen op

Geslaagd trainingskamp in Maastricht

Afgelopen weekend reisde het eerste zaalvoetbalteam af naar Maastricht. Hier werd er geoefend tegen ZVVM, uitkomend in de Topklasse D en tevens koploper. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden en misschien wel een walk-over voor de mannen uit Maastricht.

Na aankomst in Maastricht trok het team naar een lokaal restaurant waar iedereen een lekkere pasta kreeg voorgeschoteld. Na het eten van de pasta vertrokken ze naar de sporthal waar de wedstrijd tegen ZVVM zou plaatsvinden. IJsselmeervogels was mooi op tijd, dus er was ook genoeg tijd voor een uitgebreide tactiekbespreking en warming-up.

Dat de mannen van ZVVM wel een balletje konden trappen, werd al vrij snel duidelijk. Menig speler van de Vogels had het moeilijk tegen de balvaardige spelers van ZVVM. De thuisploeg reeg kans na kans aaneen, maar tot een openingsgoal leidde dit lange tijd nog niet. Het bleek uiteindelijk een kwestie van tijd en zo stond ZVVM op een 1-0 voorsprong.

Het was IJsselmeervogels dat meer het initiatief nam en zelfs een aantal kansen kreeg. Maar de mannen van ZVVM bleven erg rustig en leken ook alle controle te hebben. Niks was minder waar, want plots tekende IJsselmeervogels voor de 1-1 stand. Na deze gelijkmaker ontstond er meer geloof bij de mannen van Jan Koelewijn en er werd zelfs weer gescoord: 1-2. Tegen alle verwachtingen in had IJsselmeervogels de leiding in het duel en hier had zelfs ZVVM niet op gerekend.

Keeper Giel Kootstra voelde zich helemaal op zijn gemak en zorgde voor de ene na de andere redding, tot ergernis van de tegenstander. Hij voelde zich zelfs zo op zijn gemak dat hij besloot om maar eens met de bal aan zijn voet de aanval op te zoeken. Tegenstander 1 werd gepasseerd, nummer 2 op het verkeerde been gezet en uiteindelijk een sublieme assist op Alexandr Grigorescu die voor de 1-3 voorsprong zorgde.

Maastricht 1

Na deze 1-3 voorsprong was het weer de beurt aan ZVVM. Zij voerden het tempo nog eens wat op en scoorden in een kleine tien minuten maar liefst drie keer, zo stond het ineens 4-3 voor ZVVM. Na deze tegentreffers stonden er nog een paar minuten op de klok en dus was het weer tijd voor Giel Kootstra om mee te doen in de aanval. Er werd twee minuten lang naar een gaatje in de verdediging gezocht en notabene Giel Kootstra wist de beslissende pass te geven waaruit de 4-4 zou vallen. Na deze goal werd er vrijwel direct afgefloten en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Beide teams waren hier tevreden mee, en ook de kijker heeft kunnen genieten van een mooie gelijkopgaande wedstrijd.

Voor IJsselmeervogels staat er vanavond een bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander is ZV The Match, zij komen uit in de 1e Klasse B. In deze competitie staan zij ongeslagen aan kop, dus er wordt verwacht dat zij voor de nodige tegenstand zullen zorgen vanavond.

Kom het vanavond zien in onze eigen sporthal De Toekomst, aftrap 20:10 uur.