Nieuws

Zaal 1 wint dankzij treffer in laatste minuut

IJsselmeervogels Zaal 1 is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Afgelopen vrijdag speelden de Vogels een lastige uitwedstrijd tegen Ara Cora Kingdom 2. In Amsterdam werd er uiteindelijk met 3-4 gewonnen, waardoor IJsselmeervogels de ijzersterke serie van voor de winterstop voortzet.

Eerste helft
Beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd. Voor de mannen van Ara Cora Kingdom stond er veel op het spel, het was namelijk aanhaken of definitief afhaken in de strijd om het kampioenschap. Doordat beide teams geen fouten wilde maken, verliep de openingsfase van de wedstrijd zeer rustig. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd, tot onvrede van het thuispubliek.

Langzaam maar zeker deelde IJsselmeervogels wat speldenprikjes uit aan de thuisploeg. Na een kwartier spelen was er een ouderwetse ‘poeier’ van Joshua Duyst voor nodig om de score open te breken. Een snelle combinatie met Patrick Koelewijn aan de rechterkant, resulteerde in de kiezelhard shot van Joshua Duyst: 0-1.

Door deze goal werden de Amsterdammers wakker geschud. Ara Cora Kingdom nam steeds meer het initiatief en zette de Vogels onder druk. De verdediging van de Vogels stond de hele eerste helft als een huis, waardoor keeper Giel Kootstra nauwelijks hoefde in te grijpen. Een paar minuten voor de rust wist de thuisploeg echter toch te scoren, nadat er nonchalant werd verdedigd door de Vogels: 1-1.

ZV1 Ara Cora Kingdom01

Tweede helft
In de tweede helft was het weer de beurt aan IJsselmeervogels om het initiatief te nemen. De bal werd goed rondgespeeld, maar tot veel kansen leidde het niet. Totdat Nick Heek uit het niets de zaal liet beven met een verwoestende uithaal. De Amsterdammers gaven de spits van de Vogels iets te veel ruimte, waarna hij de bal onderkant lat in het doel schoot: 1-2.

Deze goal zorgde voor veel vreugde bij de Vogels, maar dit was van korte duur. Na een wederom nonchalante manier van verdedigen, wist Ara Cora Kingdom de stand wéér gelijk te trekken: 2-2. Het thuispubliek ging helemaal uit hun dak en vanaf de bank van de Vogels was het muisstil. Met nog een kwartier op de klok, was het zaak voor IJsselmeervogels om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

De Amsterdammers parkeerden de bus weer rond het strafschopgebied, waardoor het voor de Vogels lastig was om een gaatje te vinden. Mede hierdoor wijzigde IJsselmeervogels haar tactiek en werd keeper Giel Kootstra gebruikt als vijfde veldspeler. Na lang rondspelen wist Alexander Grigorescu Nick Heek te bereiken, die op zijn beurt de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel schoot: 2-3

Deze bevrijdende treffer van de Vogels, moest ervoor zorgen dat de overwinning nu echt over de streep getrokken kon worden. Maar niets bleek minder waar. Ara Cora Kingdom wist 5 minuten voor tijd voor de derde keer deze wedstrijd terug te komen. Een schot vanaf de linkerkant ging door de benen van een verdediger van IJsselmeervogels, waarna keeper Giel Kootstra niet in staat was de bal te stoppen: 3-3.

Een ongekende domper voor IJsselmeervogels, dat nu in de laatste 5 minuten alles op alles moest zetten om alsnog de 3 punten mee naar huis te nemen. IJsselmeervogels zette aan en deed alles wat het in zich had om een gaatje in de verdediging te vinden. Na een aantal mislukte pogingen was het in de allerlaatste minuut dan toch raak! Nota bene de meevoetballende keeper Giel Kootstra, kreeg iets te veel tijd en schoot de bal met een punter in de kruising: 3-4. Na deze goal floot de scheidsrechter al snel af voor het einde van de wedstrijd.

ZV1 Ara Cora Kingdom02

Dankzij deze last-minute winner, blijft koploper Lesley Boys in het vizier van IJsselmeervogels Zaal 1. Na deze speelronde staan de Vogels nog steeds op plek 2, met drie punten achterstand op de nummer 1. Aanstaande vrijdag staat alweer de dertiende competitiewedstrijd op het programma. In een naar verwachting bomvolle sporthal De Toekomst, komt angstgegner zvv DOS’58 op bezoek. IJsselmeervogels is uit op revanche, aangezien de mannen uit Utrecht in de eerste seizoenshelft te sterk waren. De wedstrijd zal om 20:05 beginnen.