Nieuws

Volgen op

Zaalderby prooi voor IJsselmeervogels

IJsselmeervogels Zaal 1 heeft de derby tegen Spakenburg Zaal 1 vrijdagavond weten te winnen. In Sporthal De Toekomst werden de blauwen na een 0-2 ruststand met 4-2 verslagen.

Door de nodige media-aandacht waren - zeker voor zaalvoetbalbegrippen bij IJsselmeervogels - flink wat mensen op de wedstrijd af te komen. De Vogels, die door de stand op de ranglijst licht favoriet waren, leken er bij aanvang door afgeleid. Het leidde in een verder gelijkopgaande eerste helft tot twee doelpunten voor de 'Blauwen'. In twee van richting veranderde schoten moest Vogels-doelman Giel Kootstra net zo vaak capituleren, waardoor de ruststand na 25 minuten spelen op 0-2 in het voordeel van de Blauwen stond.

Al vrij snel na rust kwam IJsselmeervogels in een overtal situatie, doordat Spakenburg een gele kaart ontving, wat in de zaal een tijdstraf betekent. In de overtal situatie profiteerde de Rooien direct. Jos Duijst trof doel en bracht de zogenoemde aansluitingstreffer op het scorebord. Binnen vijf minuten na de start van de tweede helft trok IJsselmeervogels helemaal gelijk via Joel Kok.

ijsspa zaal

Direct na de gelijkmaker kwam Spakenburg in een overtalsituatie, wat de Blauwe formatie niet om wist te zetten in een doelpunt. Voor Spakenburg-speler Wesley Schaap was de wedstrijd vervolgens ten einde. De Spakenburger raakte geblesseerd in naar het deed aanzien erg vervelende schouderblessure.

IJsselmeervogels raakte er niet van in de war en zag na een kwartier in de tweede helft scheidsrechter Schouten naar de stip wijzen: penalty. Nick Heek toonde zich koelbloedig en schoot de bal links in de benedenhoek, wat voor het eerst deze avond de voorsprong voor de Rooien betekende. Toen Spakenburg vervolgens va banque ging spelen profiteerde Nick Heek in een tegenaanval met zijn tweede treffer van de avond. Toen in de slotfase Spakenburg ook nog in ondertal kwam te staan door opnieuw een gele kaart, raakte de zege niet meer in gevaar.

Door de overwinning blijft Zaal 1 uitzicht houden op de koppositie. Met een wedstrijd minder gespeeld staat het team, samen met zvv Adelaars, twee punten achter Utrechtse koploper DOS '58 in de Tweede klasse.