Nieuws

Volgen op

Oud-eerste elftalspeler Hendrikus Koelewijn overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat oud-eerste elftal speler Hendrikus Koelewijn, na een periode van afnemende gezondheid, op 90 jarige leeftijd is overleden.

Hendrikus Koelewijn, met alle respect bij de wat ouderen beter bekend als Pieuw, maakte in het seizoen 1953-1954 zijn debuut voor IJsselmeervogels. De rechtsbinnen groeide uit tot een uiterst waardevolle speler die naast een sterk loopvermogen over een enorm tactisch inzicht beschikte. In de vijfmansvoorhoede waarin destijds werd gevoetbald stonden naast Hendrikus Koelewijn tevens Arie de Graaf (Moppie), Henk de Graaf (Varen), Jaap Koelewijn en Sjaan de Graaf. Een voorhoede die jaarlijks goed was voor vele tientallen doelpunten en om die reden gevreesd was bij menig tegenstander.

De erelijst van Henk is er één die tot de verbeelding spreekt. Maar liefst zes afdelingstitels op rij, drie landstitels op rij en een amateurbeker wist de frêle aanvaller te veroveren. In 1958-1959 speelde Hendrikus zijn laatste seizoen. De ziekte TBC werd bij hem geconstateerd. Aan zijn voetbalcarrière kwam daarom noodgedwongen een abrupt einde. Na een succesvolle operatie en herstel maakte Hendrikus zich binnen de club nog enkele jaren verdienstelijk als jeugdtrainer. Ook was hij een tijd lid van de elftalcommissie.
Genietend van zijn oude dag was Hendrikus nog lange tijd bij thuiswedstrijden te vinden op het veld om de verrichtingen van het eerste elftal te volgen. Door zijn afnemende gezondheid kwam ook hier helaas een eind aan.

IJsselmeervogels verliest in Hendrikus Koelewijn een uitstekend oud speler en vriendelijk mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen, verdere familie en nabestaanden. Wij wensen hen de troost en kracht van onze Hemelse Vader toe om dit verdriet te dragen.

Namens het bestuur,

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

Hendriekus Koelewijn zw

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Supportersveiling Koningsdag

Supportersveiling Koningsdag
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen