Nieuws

Volgen op

Zaterdag collecte voor stichting Opkikker

Aanstaande zaterdag zal er gecollecteerd worden voor de stichting Opkikker op de Westmaat. U kunt dus een kleine bijdrage leveren aan een mooi maatschappelijk initiatief. Collecteren wordt gedaan bij de ingang van het sportpark en het sponsorhome en ook na de wedstrijd kunt u een collectant tegen het lijf lopen.

IJsselmeervogels heeft zich dit seizoen verbonden als partner aan Stichting Opkikker. Zij krijgen via diverse initiatieven support bij het werven van inkomsten voor de stichting, zijn zichtbaar in uitingen van de club (bijv. presentatiegids) om naamsbekendheid te vergroten.

Recent was in er ons dorp nog een evenement van Stichting Opkikker. Ook daar mochten we een kleine bijdrage aan leveren. Zie hier een filmpje van het evenement: https://vimeo.com/744524620/ec2395c7e3

Een opkikker voor het hele gezin
Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind heel erg ziek is. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat je wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. De vaak nare behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op je héle gezin. In zo’n situatie kun je alle kracht gebruiken en is elk lichtpuntje -hoe klein ook- echt superbelangrijk. Precies dat is wat wij bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht vinden om door te gaan.

Even niet alleen maar ziek
Dat doen we door patiëntjes, maar ook hun ouders, broers en zussen mee te nemen naar een wereld waar ‘ziek-zijn’ even géén hoofdrol speelt. Een wereld waarin we hemel en aarde bewegen om hun mooiste dromen te realiseren. Op zo’n ‘Opkikkerdag’ laten we door middel van heel veel leuke activiteiten de zorgen van ‘onze’ gezinnen naar de achtergrond verdwijnen. Wat dacht je van brandweerman spelen en een echt vuur blussen? DJ zijn tijdens een spetterend feest? Als prinses in een echte koets rondrijden? Of een helikoptervluchtmaken? We geven elk gezin oprechte, persoonlijke aandacht en stellen altijd een programma samen dat is toegesneden op hun individuele gezinssituatie.

Van patiënt naar kind
Een Opkikkerdag is wat ons betreft echter pas het begin. We bieden aan alle patiëntjes, broertjes en zusjes daarna de mogelijkheid om als ‘ambassadeur’ zelf aan de slag te gaan voor Stichting Opkikker om zo lotgenoten te helpen, in welke vorm dan ook. Door het ambassadeurschap geven we kinderen trots, eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid EN een sociaal netwerk waar ze op kunnen terugvallen. Met als gevolg dat ze weer even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. De nadruk van ons unieke ambassadeursprogramma ligt altijd op die transformatie van patiënt naar kind, die een positieve impact heeft op hun jeugd. Eenmaal in ons vizier, blijven we vaak levenslang verbonden met ‘onze’ gezinnen via jaarlijks terugkerende contactmomenten.

Keten van kracht
In Nederland zijn er ruim 250.000 gezinnen met een langdurig ziek kind. Hier komen elk jaar 10.000 gezinnen extra bij. Het is onze missie en passie om ze te helpen, het liefst allemaal. Dat doen we al 26 jaar lang met hart en ziel!
Onze samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen speelt daarin een essentiële rol. Artsen en pedagogisch medewerkers in een ziekenhuis melden bij ons de gezinnen aan die in aanmerking komen voor een Opkikkerdag. De kosten van al het mooie werk dat we doen, dragen we zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsors hebben we al duizenden gezinnen met een ziek kind een positieve boost kunnen geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken!

Wil je Stichting Opkikker steunen? Dit waarderen wij enorm! Groot of klein, eenmalig of elke maand: elke bijdrage helpt ons om gezinnen met een langdurig ziek kind de kracht te geven die zij zo hard nodig hebben. Doneren kan eenvoudig via de website van de stichting. Je bepaalt zelf in welke vorm en hoeveel.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

23
sept
Creators FC

Creators FC
De Westmaat

Alle evenementen