Nieuws

Volgen op

G-Team on tour; dag 1

Het G team doet dit jaar weer mee aan het jaarlijkse internationale G voetbal toernooi in Albufeira Portugal. Dit keer echter al in september en dat betekent gegarandeerd mooi weer. Gezien het hoogseizoen waren de vliegtickets exorbitant veel duurder dan voorgaande jaren en dat bracht Jaan op het lumineuze idee om dit keer maar eens vanaf vliegveld Rotterdam te vertrekken. Nou dat heeft het G team geweten. Na keurig netjes te zijn afgezet door van Vlastuin taxi werd erna een snel verlopen incheck procedure even terloops meegedeeld dat er een vertraging was van 2 uur.

Weg voorbereiding, weg focus. Met een voucher van € 3,= pp mocht het G team de tijd doden in de veehal van Zestienhoven.

In plaats van 16.20 werd pas om 18.15 uur de startbaan verlaten dus een vertraging van 2 uur en 55 minuten. 5 minuten te weinig om met succes een claim in te dienen.
Na 3 uur vliegen en de nodige turbulentie landde het toestel in Faro.

Na het inchecken in het hotel werd er nog snel een burger en patat naar binnen gewerkt en de bedden opgezocht.

In tegenstelling tot eerdere edities is het voetbal toernooi dit jaar op vrijdag in plaats van zaterdag. Met de lange vliegreis nog in de benen en een temperatuur van over de 30 graden zeker geen gemakkelijke klus. In een ijzersterke poule met o.a latere toernooi winnaar Gaia en het wereldberoemde team Benfica gaf het G team alles wat het had maar helaas was dat te weinig om de kruisfinales te halen. Wel mocht er gespeeld worden om de Fair play cup tegen het Portugese Belenenses. Om toch met een goed gevoel afscheid te nemen en in ieder geval 1 wedstrijd te winnen besloot Jaan de Graaf zich zelf op te stellen en dat pakte wonderwel nog goed uit ook. Met goals van Joop, Anne, Jaan en een meesterlijke hakbak van Henk Anton Huntelaar werd de laatste wedstrijd gewonnen met 1-4.


De voormalig 1e elftalspeler Jaan de Graaf werd op de schouders genomen en van het veld gedragen. Met tranen in zijn ogen en vol emoties nam hij de felicitaties in ontvangst. Het leek wel of de jaren 70 waren teruggekeerd sprak de Graaf toen een Portugese journalist hem vroeg wat er door hem heen ging.

Nadat alle spelers op 50 meter van het stadion op een terras in de zon zaten was de prijsuitreiking inmiddels in volle gang. De organisatie kwam het etablissement binnen met grote verschrikte ogen en gaf aan dat IJsselmeervogels nog precies 0 minuten had om de aanvoerder naar het veld te sturen. Net op tijd werden 2 bekers (incluis de Fair pay cup) in ontvangst genomen en kunnen deze worden bijgezet in de toch al rijk gevulde bekerkast.

De vrijdag eindigde met een gezamenlijk diner in de brandweer kazerne. Het eten werd niet door iedereen gewaardeerd en lokt de uitspraak uit dat als je hier niet ziek van werd dan je het nooit meer zou worden. Henk Anton weigerde een hap door zijn keel te nemen. Hij vond het eten vedette onwaardig.

Zo kwam er een einde aan dag 1 in Albufeira. Zaterdag staat er een boottrip langs de prachtige kust van de Algarve op het programma.

Hierover meer in het volgende verslag.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen