Nieuws

Volgen op

ASWH en Quick Boys promoveren naar Tweede divisie 

IJsselmeervogels verwelkomt komend seizoen ASWH en Quick Boys als nieuwkomers in de Tweede divisie. Zij waren de sterkste twee teams in de nacompetitie en promoveren in navolging van TEC Tiel, Noordwijk en Jong FC Volendam naar de Tweede divisie. 

ASWH won zaterdagmiddag in de slotfase met 0-2 van FC Lienden, nadat FC Lienden in de heenwedstrijd met 0-1 had gewonnen. Quick Boys speelde eerder deze week met 1-1 gelijk tegen VVSB, maar won in de namiddag op eigen veld na verlenging met 1-0 van VVSB. Omdat uitdoelpunten niet tellen werd het aanvankelijk een verlenging, waarbij de ploeg van voormalig IJsselmeervogels-trainer Erik Assink uiteindelijk won. In de eerste ronde van de nacompetitie werden Hoek, OSS 1920, Goes en OFC al uitgeschakeld.

Hierdoor nemen we deze zomer afscheid van VVSB, Barendrecht, FC Lienden en Jong Almere City, die uit de Tweede divisie degradeerden op sportieve gronden. Vitesse heeft besloten het beloftenteam voor komend seizoen terug te trekken uit de voetbalpiramide en zien we na de zomer ook niet meer in de Tweede divisie. Vanwege die terugtrekking promoveerden zowel FC Volendam (als kampioen) als TEC Tiel (als beste niet-belofteteam) uit de derde divisie zondag. Ook Noordwijk debuteert komend seizoen in de Tweede divisie, als kampioen van de derde divisie zaterdag. 

Door de wisselingen zien we komend seizoen twee beloftenteams, vier zondagclubs en twaalf zaterdagclubs in de Tweede divisie. 

De indeling voor de Tweede divisie voor komend seizoen is derhalve als volgt:

  1. AFC
  2. ASWH
  3. De Treffers
  4. Excelsior Maassluis
  5. GVVV 
  6. HHC Hardenberg
  7. IJsselmeervogels
  8. Jong FC Volendam
  9. Jong Sparta Rotterdam
  10. Katwijk
  11. Koninklijke HFC
  12. Kozakken Boys
  13. Noordwijk
  14. Quick Boys
  15. Rijnsburgse Boys
  16. Scheveningen
  17. SV Spakenburg
  18. TEC Tiel

Profielen Tegenstanders 2019/20

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen