Nieuws

Volgen op

De Gunst: "Eerste maand bij de club"

Onze trainer Gert Peter de Gunst kijkt op periodieke basis naar de gebeurtenissen binnen en buiten de lijnen bij IJsselmeervogels. In deze eerste column kijkt hij terug op zijn eerste maand bij de club.

Mijn eerste maand bij IJsselmeervogels

Na een telefoontje van de technische commissie of ik interesse had in de functie van hoofdtrainer bij IJsselmeervogels werd ik direct enthousiast. Voor mij is deze club DE grootste in het amateurvoetbal en tot op heden nog steeds de meest succesvolle aller tijden.

Tijdens de gesprekken die wij gevoerd hebben kwamen we tot de conclusie dat we op één lijn zaten qua voetbalgedachtes en speelwijzen. De lat mag op meerdere gebieden best omhoog. We gaan samen de schouders eronder zetten om dit seizoen het maximale eruit te halen met verzorgd en attractief voetbal. Volgend seizoen trekken we die lijn door met een elftal waar weer serieus rekening mee gehouden mag worden en die mee kan gaan doen om de titel.

Op 12 oktober werd er een persconferentie georganiseerd in het kader van mijn contractondertekening. Daar werd mij direct duidelijk hoe professioneel deze club te werk gaat.

persconferentie gpdgPersconferentie naar aanleiding van contracteren Gert Peter de Gunst

Mijn eerste dagen stonden in het teken van kennismaking met de staf maar ook met een aantal trouwe supporters. Hier werd me wederom duidelijk wat een mooie, maar ook zeker emotionele club IJsselmeervogels is. ik heb in die eerste dagen heel veel advies gehad over spelers en speelwijze vanuit allerlei verschillende kanten. Bedankt daarvoor.

Op donderdag voor de wedstrijd tegen Jong Sparta heb ik mijn visie over voetbal gedeeld met de spelers en zijn we direct van start gegaan met het trainen van een nieuwe speelwijze. We wonnen deze wedstrijd met 2-0. Een wedstrijd die van te voren alle kanten op kon gaan.

Waar ik enorm van onder de indruk was en van genoten heb, is dat er een team stond dat vocht voor iedere meter, niet opgaf en tot het gaatje ging. Jullie toeschouwers en trouwe supporters deden hetzelfde. Tot het laatste fluitsignaal steun betuigen en je ploeg blijven aanmoedigen. Hier voelde ik direct de kracht van de club. Hier gaan we dit seizoen wedstrijden mee over de streep trekken die op papier nu misschien nog lastig blijken.

"Een team dat vocht voor iedere meter, niet opgaf en tot het gaatje ging."

Op woensdag wachtte Excelsior alweer. In de twee trainingen er voor kun je weinig doen in verband met met herstel en voorbereiding. Excelsior bleek twee maten te groot, wat resulteerde in een kansloze 0-3 nederlaag. We hebben twee momenten laten liggen op de gelijkmaker en verder veel verdedigd. Gelukkig hebben we wel iedereen heel gehouden voor het weekend tegen De Treffers. Deze wedstrijd werd helaas afgelast wegens corona bij de tegenstander.

Vanaf zaterdag konden we ons dus richten op de wedstrijd tegen Katwijk. Vier trainingen waar het accent met name lag op balbezit en de intensiteit waarop je alles doet. Daar ben ik heel positief over. De focus en de intensiteit waarop de boys trainen is erg goed waardoor je in je speelwijze sneller stappen maakt. De wedstrijd tegen Katwijk was een mooi meetmoment van waar we staan. In de eerste helft hebben we delen gedomineerd. Rustig in de opbouw, mensen vinden tussen de linies om door te spelen. Dat was bij vlagen heel goed. In de eindfase creëerden we nog te weinig. Na rust gaven we de wedstrijd zelf weg in acht minuten en dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Katwijk maar genoeg aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.

ijskat tadmine

De wedstrijd tegen Scheveningen mondde uit in een nederlaag in de extra tijd. Vaste patronen zijn nog niet voldoende ingeslepen waardoor de rust nog ontbreekt om dit soort fysieke ploegen uit elkaar te spelen.

Genoeg te verbeteren dus, maar meer nog heb ik aanknopingspunten gezien om te bouwen aan een winnend elftal. Om te bouwen bespreek je met spelers hoe je het wil zien. Welke taken en regels daarbij horen en hoe ze deze moeten uitvoeren. Wat daarbij in ieder geval helpt is dat iedereen weer fit en inzetbaar is. Dat verhoogt de kwaliteit die je kunt brengen in wedstrijden en versterkt ook de onderlinge concurrentie.

"Schouders eronder zetten om dit seizoen het maximale eruit te halen"

Al met al een mooie eerste maand waarin ik een goed beeld begin te krijgen van de selectie, de club en heel fijn samenwerk met mijn collega’s in de staf. We gaan samen de schouders eronder zetten om dit seizoen het maximale eruit te halen, met verzorgd attractief voetbal. Volgend seizoen gaan we die lijn doortrekken met een elftal waar weer serieus rekening mee gehouden mag worden en die mee kan gaan doen om de titel.

Ik hoop jullie snel weer te zien en horen langs de lijn.

Tot volgende maand,

Gert Peter

Gert Peter de Gunst (foto: ProShots)

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
dec
Kerstborrel

Kerstborrel
Clubhuis

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen