Nieuws

Volgen op

Dylan Chiazor keert terug

Dylan Chiazor speelt komend seizoen weer op De Westmaat. De 22-jarige aanvaller komt na één seizoen terug van De Graafschap en tekent een contract tot de zomer van 2021.

Voor de in Amersfoort woonachtige Chiazor is het daarmee de derde periode dat hij neerstrijkt op De Westmaat. De aanvaller kwam via de jeugdopleiding van Hooglanderveen, AFC Ajax, PEC Zwolle in 2012 terecht bij Ajax. Na twee seizoenen IJsselmeervogels, in de C1 en B1 (O15 en O17), bood Almere City opnieuw een mogelijkheid in het profvoetbal. Na twee jaar in de jeugdopleiding van ‘De Zwarte Schapen’ keerde in 2016 Chiazor opnieuw terug om bij IJsselmeervogels in te stromen in het Onder 19-team.

Op 14 januari 2017 liet Sandor van der Heide de toen 19-jarige A-junior invallen in de competitiewedstrijd tegen ASWH. Kort daarna werd eveneens bekend dat Chiazor, die op dat moment al meetrainde met de A-selectie, het seizoen daarop als volwaardig lid zou aansluiten.

In totaal zou Chiazor 40 competitieoptredens maken, waarbij hij zowel als spits, als buitenspeler en als aanvallende middenvelder werd gebruikt. Hoewel de aanvaller in de zomer van 2019 over een doorlopend contract beschikte, kon hij de lokroep van De Graafschap niet weerstaan, waardoor hij afgelopen zomer overstapte. Bij De Graafschap kwam het al snel tot een debuut voor Chiazor. De aanvaller mocht invallen in het bekerduel met Vitesse. In de competitie zal hij geregeld bij het A-elftal in de selectie, maar speelde hij met name zijn wedstrijden in het beloftenteam.

André van Diermen, van de technische commissie over de terugkeer: “Dylan keert na een jaar als full-prof geleefd te hebben met meer ervaring terug. Toen hij vorig seizoen vertrok hebben we aangegeven dat we het jammer vonden dat hij vertrok, hem de overstap gunden én dat de deur altijd voor hem open zou staan. De afgelopen periode kwamen we met elkaar in gesprek en kwamen snel in gesprek over een terugkeer.”

We feliciteren Dylan Chiazor met zijn terugkeer naar de Westmaat en wensen hem veel succes. Bekijk hier de A-selectie voor het seizoen 2020/21.

WelkomterugDylan

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen