Nieuws

Volgen op

Gert Peter De Gunst nieuwe trainer IJsselmeervogels

Gert Peter de Gunst is de nieuwe hoofdtrainer van de A-selectie. De 52-jarige voormalige profvoetballer was tot afgelopen zomer in totaal ruim acht jaar actief als assistent-trainer bij PEC Zwolle. De Gunst tekent een contract voor anderhalf jaar, tot de zomer van 2023.

De in Zwolle woonachtige De Gunst bracht zijn actieve loopbaan door bij Be Quick ‘28, met tussenstappen bij PEC Zwolle en Spakenburg om in 2004 bij Be Quick ‘28 af te sluiten. Zijn trainersloopbaan startte als assistent-trainer bij datzelfde Be Quick '28. Via het jeugdtrainerschap bij Go Ahead Eagles, keerde De Gunst in 2011 terug bij de profclub die hij als verdediger annex middenvelder al eerder diende: PEC Zwolle.

Als jeugdtrainer en daarna hoofd opleidingen werd hij in maart 2012 assistent-trainer en werkte hij vervolgens samen met hoofdtrainers Ron Jans, John van 't Schip, John Stegeman, Jaap Stam en Bert Konterman. In eind 2018 werd hij eenmalig eindverantwoordelijke van PEC 1, zij het ad interim. Naast zijn assistent-trainerschap was De Gunst ook verantwoordelijk voor Jong PEC Zwolle. Vorig seizoen maakte De Gunst kenbaar dat hij graag als eindverantwoordelijke van een A-elftal aan de slag wilde en daarmee zou gaan vertrekken bij de Zwollenaren. Na enkele maanden is IJsselmeervogels de club geworden waar De Gunst die functie gaat vervullen.

Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken, licht de komst toe: “De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt - zowel trainers als spelers - en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd.”, schetst Heinen het proces.

“Gert Peter omschrijft zichzelf als een bouwer. Iemand die aan een team en speelwijze kan schaven en gestructureerd en attractief voetbal wil spelen. Bovendien brengt hij een rustige en nuchtere persoonlijkheid mee. Iemand die zich niet gauw van zijn stuk laat brengen. Zijn ervaring bij PEC Zwolle, ook een roerige club met druk en een eigen IJsselderby, helpt daarbij. Dat is gezien het programma van de komende weken ook nodig. We zijn vanzelfsprekend erg blij met zijn komst en hebben bewust voor een contract van anderhalf jaar gekozen. Dat was van beide kanten de intentie”, besluit Peter Frans Heinen.

Bekijk hier de 'Spelers & staf'-pagina van Gert Peter de Gunst.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen