Nieuws

Volgen op

Goaltjesdief El Kachati naar IJsselmeervogels

Youssef El Kachati speelt komend seizoen voor IJsselmeervogels. De 23-jarige aanvaller komt over van competitiegenoot Quick Boys en tekent een contract tot medio 2024.

De naam van El Kachati behoeft voor de amateurvoetbalvolgers eigenlijk geen introductie. De geboren Leidenaar met Marokkaanse roots staat dit seizoen met 15 goals in 18 duels in Jack's League bovenin de topscorerslijst van onze competitie. Met name in de zevenklapper tegen Excelsior Maassluis (7-2) maakte hij met vier treffers indruk. 

El Kachati begon zijn loopbaan bij v.v. Noordwijk om vervolgens opgepikt te worden door de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Tot een definitieve doorbraak kwam het in ruim 3,5 jaar niet, al maakte hij onder Henk Fräser wel zijn eredivisiedebuut. Tevens debuteert El Kachati in die periode voor Marokko Onder 23, waar Mark Wotte op dat moment coach is. Na een terugkeer bij Noordwijk in het coronajaar 2020/21 tekende El Kachati een jaar later bij het Belgische KVC Westerlo. Dat Belgische avontuur zou uiteindelijk slechts een halfjaar duren om in de winter van 2022 te tekenen bij Quick Boys.

Bij de Katwijkers maakt El Kachati in anderhalf jaar tijd 36 optredens waarin hij 20 keer doel treft. Dit seizoen vormt de Marokkaans-Nederlandse spits een voorhoede met Danny van den Meiracker. Door de jaren heen kwam El Kachati al tot ruim zestig optredens in de Tweede divisie. Vanaf 2016 bij Jong Sparta (33 duels) en daarna bij Noordwijk (1 duel) en sinds de winter van '22 bij Quick Boys (35 duels).

De technische commissie over de komst van El Kachati: "We zijn enorm blij dat we Youssef komend seizoen toe kunnen voegen aan de selectie. Hij is een veelzijdige aanvallend ingestelde speler, die met fysieke kracht en doelgerichtheid heeft laten zien wat hij in huis heeft. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring op dit niveau en in combinatie met zijn gretigheid om de nieuwe aanvalsleider te worden zien we beiden enorm uit naar de samenwerking. Onze scouts hebben hem veelvuldig bekeken en hun viel de werklust, ook in defensief opzicht op, net als de complete balbehandeling en zijn uitstekende passeeractie. Dat in combinatie met de fijne persoonlijkheid buiten de lijnen, maakt dat we heel blij zijn dat hij komend seizoen in het rood-wit speelt."

elkachati 02

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen