Nieuws

Volgen op

Justiana stopt en wordt assistent-bondscoach

Gillian Justiana stopt per direct als voetballer bij IJsselmeervogels. De 29-jarige Zwollenaar wordt met onmiddellijke ingang assistent-bondscoach van het Curaçaose nationale elftal en zag zich daarmee genoodzaakt de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

De zestienvoudig Curaçaos international kwam in 2017 terecht bij IJsselmeervogels, nadat hij ruim 250 wedstrijden als profvoetballer had gespeeld bij FC Zwolle en Helmond Sport. Bij IJsselmeervogels werd Justiana vrijwel direct een vaste waarde en speelde sindsdien 93 officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer tot scoren kwam. Gedurende het afgelopen seizoen werd de goedlachse verdediger, die ook dikwijls op het middenveld speelde, bovendien aanvoerder.

Buiten IJsselmeervogels is Justiana, altijd gesteund door zijn familie, eveneens een voetbaldier. Zo is hij actief als trainer bij PEC Zwolle en draait hij bovendien de voetbalschool AJ Soccerdreams, dat hij met Yassine Assa opzette. Ook was hij lange tijd international van de nationale ploeg. In oktober 2017 speelde hij tegen Qatar zijn laatste officiële interland, al kwam het daarna nog wel tot voorselecties.

Nu Gillian Justiana de schoenen aan de wilgen hangt zal trainer Berry Smit ook op zoek moeten naar een nieuwe aanvoerder. Justiana had ook in deze voorbereiding namelijk diverse malen de aanvoerdersband om de arm. Los daarvan ontstaat er weer een puzzel in de samenstelling van de basiself, waar Justiana wel weer een zekerheid in leek te worden.

Erwin van der Lugt van de technische commissie licht het vertrek van Justiana als volgt toe: “Gillian heeft er ook bij ons nooit een geheim van gemaakt ambities te hebben in het trainersvak en op termijn trainer te willen worden in het betaald voetbal. Nu hij nota bene door Guus Hiddink werd benaderd om als assistent aan de slag te gaan voor de nationale ploeg van zijn land, werd die lokroep plotseling heel sterk. We gunnen Gillian deze overstap natuurlijk van harte en waren bereid mee te werken ondanks zijn doorlopende contract. Dit betekent wel dat we zo vlak voor de transferdeadline nog op zoek gaan naar mogelijke versterking van de selectie.”

We feliciteren Gillian Justiana met zijn overstap naar het Curaçaose nationale elftal, danken hem voor de jarenlange inzet en meegebrachte vrolijkheid en wensen hem alle goeds bij de volgende stappen in zijn loopbaan als trainer. Het ga je goed!

gillianjustiana

Terug

Deel via