Nieuws

Volgen op

Kevin van Diermen: “Eer om dit shirt te dragen”

Vandaag werd bekend dat Kevin van Diermen per direct stopt met voetballen. De 31-jarige verdediger licht zijn besluit toe en kijkt terug op zijn periode bij IJsselmeervogels.

Voor velen kwam het besluit wellicht als een verrassing, maar bij Van Diermen speelde het idee al even. “Voor mijzelf speelde al langer dat ik wilde stoppen als voetballer. De combinatie met het fysieke werk overdag, in de visschuur of op de markt, was het de afgelopen jaren al best zwaar. Ik merkte dat de zware knieblessures die ik in het verleden heb gehad niet meehielpen in mijn dagelijkse herstel. Na een training of wedstrijd heb ik te kampen met spier- en gewrichtspijn."

Corona zorgde bij de verdediger voor een versnelling. “Ik heb goede gesprekken gehad met de technische commissie en ook een goede aanbieding om ook komend seizoen actief te blijven, maar ik weet dat het veel inspanning gaat kosten om weer helemaal fit te worden. Dan moet je eerlijk naar jezelf zijn en de focus leggen op mijn werk en op mijn gezin.”  

kevinvandiermen stopt

Direct stoppen

De verdediger verraste door direct zijn spullen in te leveren. “Met de recente lockdown en de aangescherpte maatregelen verwacht ik niet dat we dit seizoen nog gaan voetballen. Een paar weken geleden had ik nog wel hoop, maar die hoop is nu wel vervlogen. Ik wilde daarom als dankbaarheid voor wat IJsselmeervogels mij gebracht heeft, mijn contract per direct beeindigen, als een soort sponsoring voor de jeugd of de selectie van komend seizoen. Voor mijzelf betekent dat ook dat de verplichtingen wegvallen voor de rest van dit voetbaljaar. Als voetballer train je uiteindeljk toch voor de wedstrijden.”

Toch was het een moeilijk besluit voor van Diermen. “Natuurlijk heb ik hier, ook samen met mijn vrouw Germa, goed over nagedacht. Het was echt geen gemakkelijke beslissing, dat zeg ik eerlijk. Ook omdat ik het de afgelopen jaren ook heel goed gehad heb. Ik heb het altijd als een eer gezien om het shirt van IJsselmeervogels te dragen. Aan het begin was de overstap echt wel wennen. Van de profs naar het amateurvoetbal en dan gelijk ook als aanvoerder, was omschakelen. Daarna heb ik mijn draai gevonden.”

kevinvandiermen stopt2

Ander soort druk

Als speler van IJsselmeervogels kreeg Van Diermen te maken met een ander soort druk. Als jeugdvoetballer uit een rood nest sloeg hij zijn vleugels uit naar het profvoetbal. Terugkeren bij IJsselmeervogels was een droom die uitkwam, maar tegelijk een eye-opener. “Als jongen uit het dorp, merk je pas als speler hoe enorm het voetbal hier voor de mensen leeft. Als profvoetballer word je natuurlijk ook wel aangesproken, maar hier is dat veel dichterbij. Ook omdat je buiten het voetbalveld de supporters tegenkomt. “

Terugblikkend op zijn periode: “Als ik terugkijk denk ik met een heel goed gevoel terug aan de derby’s en de uitwedstrijd tegen AFC, die we met 2-3 wonnen. Het was jammer dat we in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles onszelf niet beloond hebben met een plek in de kwartfinale. Daar waren we echt heel dicht bij. Ja, ik kijk echt terug op een mooie tijd, al was het met pieken en dalen.”

Grote kans op terugkeer

Dat Kevin van Diermen ooit nog terugkeert op De Westmaat, sluit hij niet uit. “In de toekomst sta ik zeker open voor een rol of functie binnen de club. De kans dat dat gaat gebeuren is wat mij betreft echt wel groot. Daarnaast blijf ik natuurlijk supporter en zal ik de jongens blijven volgen.”

Voorgaand bericht: Van Diermen ruimt voetbalschoenen per direct op

Tekst: Stephan Nagel / IJsselmeervogels Media
Fotografie: ProShots 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen