Nieuws

Volgen op

Van Diermen ruimt voetbalschoenen per direct op

Kevin van Diermen stopt als voetballer van IJsselmeervogels. De 31-jarige verdediger heeft bij de technische commissie aangegeven per direct te willen stoppen om zich zo te kunnen richten op zijn maatschappelijke loopbaan en zijn gezinsleven. De technische commissie had graag met de verdediger door gewild, had ook al een aanbieding gedaan, maar respecteert de keuze van de Spakenburger.

De ervaren verdediger kwam in de zomer van 2018 thuis bij de club waar hij tot aan 2001 in de jeugdopleiding had gespeeld. Via Vitesse, Go Ahead Eagles, Excelsior, NAC Breda en De Graafschap en ruim 200 wedstrijden als profvoetballer op de teller keerde Van Diermen terug. Met zijn Spakenburgse karakter, gekoppeld aan zijn ervaring op profniveau is hij vrijwel direct door de supporters omarmd als zijnde een verloren zoon die terugkeerde. In drie seizoenen kwam Van Diermen in totaal 48 keer in actie. 

Erwin van der Lugt over de situatie: “Het is jammer als je afscheid moet nemen van een ervaren eigen jongen, zoals Kevin. We hadden na dit seizoen graag met hem doorgegaan en hadden hem al een aanbieding gedaan om ook komend seizoen actief te blijven. Het siert hem echter dat hij per direct zijn spullen inlevert en de resterende maanden van zijn contract in feite sponsort aan de club. Op die manier kan hij zich volledig richten op de grote visonderneming waarin hij actief is en zijn jonge gezin” 

Eerste reactie Kevin van Diermen: “Het was een eer om dit shirt te dragen”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen