Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Duel met DVS '33 voor de KNVB Beker

In de laatste voorronde van de KNVB Beker treft IJsselmeervogels competitiegenoot DVS '33 uit Ermelo. Na de 2-1 overwinning op TOGB kwalificeerde IJsselmeervogels zich voor de tweede voorronde. Deze wedstrijd is de laatste horde op weg naar de grote KNVB Beker.

DVS '33 versloeg half augustus in de eerste kwalificatieronde competitiegenoot sv Urk en zal er ook alles aan gelegen zijn om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De competitiestart bracht nog niet wat men ervan had gehoopt en dan is een succesje in de beker meer dan welkom. De grootste bekerprestatie van de geel-zwarten is het bereiken van de laatste zestien. In Arnhem bereikte DVS '33 tegen Vitesse toen het eindstation.

De generale repetitie verliep zaterdag wel goed voor de Ermeloërs. Op eigen veld werd de eerste driepunter van het seizoen binnengesleept. Na een 3-0 voorsprong kwam tegenstander Kampong nog wel terug tot 3-2, maar een gelijkmaker kwam er niet.
Een gelijkspel was er wel in Bunschoten-Spakenburg. Genemuiden en IJsselmeervogels deelden met een 2-2 uitslag de punten.

Met DVS '33 treft IJsselmeervogels een zeer ambitieuze tegenstander. Al jaren probeert de club uit Ermelo de stap naar de tweede divisie te maken, maar ondanks dat het er meermaals dichtbij was, lukte het nog niet om daadwerkelijk de stap te maken naar het hoogste amateurniveau. Ook dit seizoen is de ploeg van trainer Patrick Loenen moeizaam gestart. De driepunter van zaterdag brengt het puntentotaal na vijf wedstrijden op 5.

Het duel met de Ermeloërs is voor meerdere spelers uit de selectie van Patrick Loenen een weerzien met hun oude club. Marciano van Leijenhorst, Stan Beune en Jarno Westerman maakte allemaal minuten in ons eerste elftal en Tarik Evre was jeugdspeler bij de rooien voordat hij zijn kans greep om in het betaalde voetbal te komen. Via jeugdteams van onder meer PEC Zwolle, NEC en Vitesse kwam Evre uit in Ermelo waar hij alweer enkele jaren uitkomt voor de Veluwse club.

In de vorige ronde was Dennis Knuiman het goudhaantje

De selectie van DVS '33 kent enkele bekende namen die lang in het betaald voetbal actief waren. Spelers als Hilal Ben Moussa, Frank Olijve en Stef Nijland heeft de trainer keuze uit genoeg ervaren spelers. Stef Nijland en Hilal ben Moussa hebben zelfs de KNVB-beker al eens gewonnen. Ben Moussa was onderdeel van de selectie van FC Groningen in 2015 en Stef Nijland won de 'dennenappel' met PEC Zwolle een jaar eerder. In de legendarische finale waarin de Zwollenaren met liefst 5-1 van landskampioen Ajax wisten te winnen in De Kuip kwam de aanvaller niet in actie. Hij maakte enkele maanden later wel de winnende treffer in het duel om de Johan Cruyffschaal tegen opnieuw Ajax. Afgelopen seizoen werd Nijland clubtopscorer met 16 doelpunten.

Een minder bekende naam in de selectie van DVS '33 is Lars van Wetering. Als kind van de club wist de spits zich via vv Nunspeet en FC Horst met een omweg toch in het eerste elftal van DVS '33 te spelen. De aanvaller heeft een goede traptechniek en ondanks dat Van Wetering niet wekelijks speelt wist hij afgelopen seizoen toch achtmaal te scoren en was hij na Nijland de meest productieve aanvaller van de Veluwenaren.

Ook trainer Patrick Loenen is geen onbekende in het dorp. Loenen werd kampioen met Eemdijk en was als trainer ook actief bij buurman Spakenburg. Dit huwelijk duurde niet lang en Loenen vertrok na de eerste derby van het afgelopen seizoen bij de blauwen.

Met Marciano van Leijenhorst wonnen we voor het laatst met 1-6 van DVS

In het seizoen 2016-2017 speelden De Vogels voor het laatst tegen de tegenstander uit Ermelo. In Ermelo boekte IJsselmeervogels een eclatante 1-6 overwinning. Thuis ging het een stuk moeizamer en werd het 2-1. In dat seizoen werd IJsselmeervogels kampioen van de Derde divisie en trof de Ermeloërs daarna niet meer in competitieverband.

Het duel wordt om 20.00 uur afgetrapt in Ermelo en staar onder leiding van de heer D. Reinshagen en wordt geassisteerd door de heren W. Wiersma en J. Westhof.

We hopen natuurlijk op massale steun in Ermelo, maar bent u niet in de gelegenheid de wedstrijd te bezoeken dan zijn er andere mogelijkheden om dit duel te volgen. Via X, voorheen Twitter is er een live verslag evenals via Radio IJsselmeervogels.

Alvast een fijne wedstrijd en tot dinsdagavond!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

20
okt
FC Utrecht Voetbaldag

FC Utrecht Voetbaldag
IJsselmeervogels

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen